APELI URODILI PLODOM
Apsurdnim situacijama poput onih da su roditelji vraćali dekanove nagrade za svoju odličnu djecu, a studenti odustajali ili prekidali vrijeme boravka na inozemnim sveučilištima u sklopu programa mobilnosti Erasmus +, a sve kako roditelji ne bi izgubili poreznu olakšicu na njih, čini se da je napokon došao kraj.

Jeste li znali da je u Hrvatskoj zabranjeno plivati s dupinima i hraniti ih? Osim toga, ne smije im se prilaziti sa stražnje strane, kao ni doći na udaljenost manju od pedeset metara. Pravila ponašanja prilikom promatranja dupina objavljena su na dvojezičnom letku u izdanju Instituta Plavi svijet – udruge čiji aktivisti provode istraživanje populacije dobrih dupina u Sredozemlju.

FRANJO VARGA
Franjo Varga (36) iz Belišća uhićen je u petak poslijepodne u svojem obiteljskom domu zbog osnovane sumnje da je izrađivao lažnu SMS korespondenciju i drugu dokumentaciju za potrebe sudskog postupka koji se na Županijskom sudu u Osijeku vodio protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i Milana Pernara, kojima se sudilo za izvlačenje 115,8 milijuna kuna iz GNK Dinamo.

SMRTNOST U HRVATSKOJ
Porasla je i pojavnost insuficijencija srca, kronične bolesti jetre i ciroze, dok je smrt od hipertenzija ili visokog tlaka na desetom mjestu. U odnosu na 2016. godinu, među prvih deset uzroka smrti pojavile su se pneumonije.

NIŠTA BEZ EVIDENCIJE
Hrvatska poljoprivreda pomalo, ali sigurno izumire, a mladi bježe van, u Njemačku i Irsku, jer vide da u tome više nema kruha, bez obzira na to koliko se trudili.

IZ ŠUPLJEG U PRAZNO
Ministar turizma Gari Cappelli u četvrtak je uputio u javnu raspravu set zakona kojima se uvode značajne promjene u radu turističkih zajednica te naplati turističke pristojbe i turističke članarine

Vrijednost je milijun kuna, a rok za dostavu ponuda je 15. listopad

REGIONALNI DAN EU FONDOVA U SOLINU
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“.

IZMJENE I DOPUNE ZAKONA
Komentari na poreznu reformu Vlada je na sjednici, između ostalog, predstavila nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost te nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit.

Nema nikakvih dodatnih limita i kriterija. Predviđena kazna jednostavno ne odgovara težini nepravilnosti. Posebno će veliki problem imati svi ugostitelji ako se to usvoji, kaže porezni savjetnik Edo Tuk

Članovi Hrvatske udruge poslodavaca apelirali su putem konferencije za novinare na Vladu i Sabor kako bi nadolazeću mirovinsku i poreznu reformu uskladili s potrebama tržišta

SPLIT – Svečana prisega 16. naraštaja kadeta Oružanih snaga RH i obilježavanje početka akademske godine sveučilišnih preddiplomskih i diplomskih studija održat će se u petak, 21. rujna 2018. godine u vojarni Admiral flote Sveto Letica – Barba u Splitu, s početkom u 11 sati.

MEDITERANSKI DAN OBALE
U povodu Mediteranskog dana obale brojni će se stručnjaci 25. rujna okupiti u Splitu gdje je smješten PAP/RAC,  jedan od šest regionalnih centara UN-ovog Mediteranskog akcijskog plana (MAP).

U Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima puštena je u rad prva grupno financirana sunčana elektrana. Križevci su prvi grad u Hrvatskoj koji je proveo ovakav projekt ulaganja u obnovljive izvore energije. Sudjelovali su građani prema modelu mikrozajmova.

Cijene i promet nekretninama u Hrvatskoj više nego išta diktira ono što zovemo turizam, u šest analiziranih godina cijene nekretnina su visoke tamo gdje rastu noćenja, tamo je najjači i promet nekretninama, drugim riječima, sve je podređeno iznajmljivanju.

Španjolski konzultanti početkom 2019. objavljuju studiju o modelu naplate, o kojem će biti provedena i javna rasprava.

Milanka Opačić, dugogodišnja saborska zastupnica SDP-a i bivša potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih izlazi iz SDP-a.

NAKON što je u Hrvatskoj zabilježena i druga smrt od groznice Zapadnog Nila, stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ upozoravaju građane kako se zaštititi od komaraca koji prenose taj opasan virus.

U 'obmanjujuće ponašanje' kao oblik gospodarskog kriminala ulazi i zloupotreba poticaja/I. Kralj/PIXSELL 0 Bernard Ivezić Kriminal u biznisu u Hrvatskoj nadmašio je svjetski, ali i prosjek država istočne Europe, ukazuje svježe istraživanje PwC-a.

Kako je poručeno s predstavljanja istraživanja, nove zakonske mjere i one koje su u saborskoj proceduri, mogle bi domaćim tvrtkama dodatno otežati naplatu potraživanja.

Udruga Sunce Split 23. rujna po sedmi put organizira Splitsku biciklijadu povodom obilježavanja  Europskog dana bez automobila 22. rujna. Ove godine Splitska biciklijada organizira se u suradnji  Centrom za regionalne aktivnosti programa prioritetnih akcija (PAP-RAC) kao dio programa obilježavanja Dana obale.