DOČEK HEROJA IZ RUSIJE
Veličanstveni doček Vatrenih sprema se danas u Zagrebu, nakon što zrakoplov u kojemu su medaljom okrunjeni hrvatski reprezentativci sleti u zračnu luku.

Vatrene će u ponedjeljak na središnjem zagrebačkom trgu dočekati brojni građani, a predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odlikovat će ih na Pantovčaku.

O HRVATSKOJ se u posljednje vrijeme, a zahvaljujući Svjetskom nogometnom prvenstvu, piše, priča i izvještava više nego u posljednje tri godine ukupno. Svjetski mediji masovno pišu o Hrvatskoj, a zanima ih sve, od nogometa i turizma do povijesti, politike i svega onog što ima veze s našom zemljom. Naravno, pitanje je može li Hrvatska iskoristiti ovakav nenadani interes svjetske javnosti.

NOGOMETNA LUDNICA
Aranžmani hrvatskih putničkih agencija za odlazak na finale Svjetskog prvenstva rasprodani su, a dosad je ugovoren odlazak 10 čarter-letova iz Zagreba prema Moskvi.

Projekt Centra za gospodarenje otpadom je projekt od državnog značaja vrijedan oko 72 milijuna eura

PRESUDA FARMACEUTSKOM DIVU
Američki sud odredio je proizvođaču higijenskih potrepština i lijekova Johnson & Johnson (J&J) da plati 4,7 milijarde dolara odštete 22 žene koje su tvrdile da su zbog upotrebe njegovih proizvoda od talka oboljele od raka jajnika.

ZAHVALJUJUĆI plasmanu naše nogometne reprezentacije u finale najvećeg sportskog natjecanja na Zemlji, Hrvatska je popularna kao nikad prije.

ZA SEDMU UTAKMICU U RUSIJI
Slavlje se stišalo, ali euforija još nije. Čak i najveća gunđala i cinici, pesimisti i skeptici, čak i neki od onih koji su je u Rusiju ispratili sa "sve izgubili, dabogda", vjeruju da će Hrvatska, kad je već ovako daleko dogurala, zaista postati svjetski nogometni prvak.

Ulazak Hrvatske u finale nogometnog prvenstva povijesni je rezultat koji je našu zemlju stavio u fokus svjetske javnosti.

OKRUGLI STOL SLOBODNE DALMACIJE
Split, Dubrovnik, Zadar i Šibenik, kao gradovi koji nose glavninu turističkih noćenja, imaju prometnih problema u ljetnim mjesecima.

VISOKI Trgovački sud donio je presudu prema kojoj su odbačene žalbe osam banaka u slučaju Franak te je potvrđena presuda suca Radovana Dobronića iz 2013. godine. To znači da će sada građani korisnici kredita u švicarskim francima moći tužiti banke za odštetu te mogu računati na visoke odštete.

EKONOMIJA MUNDIJALA
U samo tri tjedna održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji ukupna potrošnja u Hrvatskoj dosegnula je gotovo 13 milijardi kuna! Pokazuju to podaci iz sustava fiskalizacije, koje smo dobili od Porezne uprave, a koji potvrđuju prijašnje tvrdnje dijela ekonomista i stručnjaka da bi upravo mundijal mogao biti jedno od pogonskih goriva potrošnje u Hrvatskoj u ovoj godini.

Danas je u tijeku operacija spašavanja dječaka i trenera u kompleksu špilja u Tajlandu. Spašeno je svih 12 dječaka i njihov trener, javlja CNN. Dječaci su u spilji bili zatočeni 17 dana

Nakon četvrtfinalne pobjede Hrvatske protiv Rusije na Svjetskom prvenstvu u nogometu o Hrvatskoj se samo u sljedećih 12 sati u svjetskim medijima pisalo više nego u prethodne tri godine.

U prvoj polovici ove godine, parlamentarne političke stranke dobile su osjetno manje donacija u odnosu na isto lanjsko razdoblje, to se posebno vidi kod HDZ-a, kojemu su donatori godinama bili najnaklonjeniji, ove ga je godine po donacijama pretekla partnerska Hrvatska narodna stranka (HNS).

Splitsko-dalmatinska županija prva je koja je izradila Studiju prihvatljivih kapaciteta u turizmu

ANALIZA
Ulazak u EU ubrzao je iseljavanje iz Hrvatske i te je probleme s kvalitetom tržišta rada, ponudom poslova, cijenom rada – učinio jako vidljivim. Problem je ubrzano eskalirao i izaziva neku promjenu, mišljenja je sociolog Dragan Bagić

Dugovi prema veledrogerijama iznose više od dvije milijarde kuna s rokovima plaćanja duljim od dvije godine i bez naznaka za podmirenje

Gost Točke na tjedan bio je ministar turizma Gari Capelli.

VEZA S DRVENIKOM
Danas je u Trogiru otvoreno novo trajektno pristanište na Solinama. U prisustvuj župana Blaženka Bobana, gradonačelnika Ante Bilića i ravnatelja Lučke uprave SDŽ Domagoja Maroevića, dočekano je uplovljavanje prvog trajekta "Šoltanka" koji će od sada ploviti četiri puta dnevno.

Redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, provedeno početkom srpnja (od 02. do 05. srpnja), pokazuje nekoliko vrlo zanimljivih nalaza o preferencijama političkih stranaka, percpeciji političara i drugim odnosima u političkoj areni.