fuchs

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u srijedu da neće biti jedinstvenog zatvaranja škola po županijama nego će ostati otvorene koliko god je to moguće jer, ističe, 'ne možemo se kockati s edukacijom djece i mladih naraštaja'.

Opširnije...

eu parlament

Hrvatski zastupnici Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić na polovici mandata ovoga saziva Europskog parlamenta imaju najmanji postotak glasovanja za odluke koje je Parlament usvojio i portal Politico svrstao ih je u kategoriju "najvećih gubitnika".

Opširnije...

plenkovic sabor

Premijer Andrej Plenković najavio je u srijedu u saborskom 'aktualnom prijepodnevu' kako bi država ponovno mogla limitirati cijene goriva, ako će cijene rasti i idući tjedan.

Opširnije...

noc muzeja

Ovogodišnja, sedamnaesta po redu Noć muzeja održat će se 28. siječnja u uvjetima sličnima prošlogodišnjima - online i tamo gdje je to moguće 'uživo', uz prigodnu temu "Muzeji - između stvarnog i digitalnog".

Opširnije...

katedrala ostecenje

Katolička crkva najveći je dobitnik novca iz Fonda solidarnosti EU-a, od ugovorenih 150 projekata teških 3,5 milijardi kuna kroz mjere zaštite kulturne baštine preko Ministarstva kulture za Crkvu je ugovoreno 50 projekata vrijednih čak 1,2 milijarde kuna, piše u danas Jutarnji list.

Opširnije...

euri1

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je otkrio da ako Vijeće EU-a potvrdi naš ulazak u eurozonu ovog ljeta, najkasnije 5. rujna u Hrvatskoj počinje period iskazivanja dvojnih cijena - svi proizvodi i usluge morat će se imati istaknutu cijenu u kunama i u eurima kako bi se građani naviknuli na eure jer će oni postati zakonsko sredstvo plaćanja u našoj zemlji od 1. siječnja 2023.

Opširnije...

sabor

Nakon jednomjesečne stanke, Hrvatski sabor 'aktualnim prijepodnevom' danas počinje redovito proljetno zasjedanje i 10. sjednicu, koja će potrajati do sredine ožujka, a po potrebi i druže.

Opširnije...

porez2

Mađarska i Poljska zatražile su u utorak da se zakon o uvođenju minimalne efektivne stope poreza na dobit od 15 posto donese istodobno s zakonom koji bi propisao da digitalne tvrtke plaćaju poreze u zemljama u kojima ostvaruju dobit, a ne tamo gdje im je sjedište.

Opširnije...

porezna uprava1

Porezna uprava (PU) uputila je u utorak poziv građanima rezidentima Republike Hrvatske na dobrovoljnu prijavu inozemnih primitaka, s obzirom da je uočeno da određeni broj građana nije ispunio tu obvezu.

Opširnije...

brac solta

Na šoltanskoj strani ulaz u tunel bio bi na području Livke, a na bračkoj na punti Milna. Do ulaza bi naravno vodile spojne ceste. Bit će to prvi podmorski tunel u Hrvatskoj i koštat će oko 50 milijuna eura

Opširnije...

papa2

Papa Franjo donirao je 100.000 eura za migrante koji su zapeli na poljsko-bjeloruskoj granici, priopćila je u utorak Sveta Stolica.

Opširnije...

ankica lepej

U Zagrebu je umrla Ankica Lepej, jedna od prvih zviždačica u Hrvatskoj, koja je 1998. godine razotkrila tajni račun Ankice Tuđman, izvijestila je u utorak aktivistkinja za ljudska i ženska prava Sanja Sarnavka.

Opširnije...

metsola

Nova predsjednica Europskog parlamenta je malteška pučanka Roberta Metsola koja je pobijedila u prvom krugu izbora s osvojenih 458 glasova zastupnika.

Opširnije...

omicron

Brzo širenje omikron varijante koronavirusa, koja uzrokuje blaži oblik covida-19 u usporedbi s prethodnim oblicima, potaknula je mišljenja po kojima covid-19 trenutačno predstavlja manji rizik nego u prošlosti, zbog čega se neki pitaju zašto se sada truditi da spriječimo zarazu ako ćemo svi, prije ili kasnije biti izloženi virusu.

Opširnije...

plin

Hrvatska vlada užurbano radi na definiranju paketa mjera kojima bi trebao biti ublažen nadolazeći udar poskupljenja energenata na standard građana, piše današnji Jutarnji list.

Opširnije...

gorivo2

U prva dva tjedna nove godine cijene nafte su skočile više od 10 posto. Tijekom 2021. nafta je poskupjela 50 posto.

Opširnije...

parlament eu

Za mjesto predsjednika Europskog parlamenta u drugoj polovici mandata saziva 2019. do 2024. kandidati su Roberta Metsola iz EPP-a, Alice Kuhnke ispred Zelenih, konzervativac Kosma Zlotowski i Sira Rego kluba Ljevice, priopćio je Europski parlament u ponedjeljak.

Opširnije...

novcanik

Cijene hrane, koje imaju značajan udio u košarici dobara, nastavile su započeti rast iz srpnja pa su u prosjeku na godišnjoj razini u prosincu bile više za 8,1 posto. 

Opširnije...

toplomjer

Mogla bi se dogoditi neuobičajeno duga sezona gripe sve do ljeta, rekao je glavni stručnjak ECDC-a za gripu Pasi Penttinen

Opširnije...

spavananovcu

Bogatstvo 10 najbogatijih ljudi na svijetu udvostručilo se od početka pandemije, ustvrđuje se u izvješću koje je Oxfam objavio danas.

Opširnije...

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada