hren
 

Što novo donosi nacrt izmjena Ovršnog zakona? Ide li u korist vjerovnika ili dužnika? Što će se događati s troškovima odvjetnika, javnog bilježnika i Fine? Kakvu će ulogu u ovršnom postupku imati sudovi? Kako nadgledati agencije za naplatu potraživanja koje često mnogobrojnim telefonskim pozivima maltretiraju dužnika, ali i njegovu obitelj, poslodavca, susjede?

Gorivo je opet skuplje od utorka.
Kako je objavio portal cijenegoriva.info, prosječni spremnik od 50 litara trebao bi od utorka poskupjeti 7,5 kuna.

Parlament je danas objavio prve projekcije o novom, devetom sazivu, na temelju niza istraživanja provedenih u državama članicama

Potpredsjednik HGK za industriju i energetiku Tomislav Radoš istaknuo je da su uz godišnji izvoz veći od 100 milijuna eura, tvrtke hrvatske obrambene industrije poznate kao provjereni dobavljači s proizvodima visoke kvalitete.

U TROGIRU
Četvrtak, 21. veljače u 20 sati u Muzeju grada Trogira - galeriji Cate Dujšin Ribar otvorit će se diplomska izložba Tonća Crnkovića koji, krećući se gradom, primjećuje da je većina prolaznika "zadubljena" u sadržaj reproduciran na ekranima njihovih pametnih telefona i nije svjesna onoga što se oko njih događa. Tu spoznaju odlučuje iskoristiti kao glavnu, ali ne i jedinu referencu za svoj rad...

U Hrvatskoj je u 2018. u komercijalnim smještajnim objektima bilo 18,7 milijuna turista ili 7,1 posto više nego u 2017., koji su ostvarili 89,7 milijuna noćenja, što je 4 posto više, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i da je najviše noćenja, 43,4 milijuna, ostvareno u privatnom smještaju.

Sad je definitivno. MUP je predložio da se za neke od najtežih kategorija prometnih prekršaja, a i onima koji ih učestalo ponavljaju, privremeno oduzme vozilo. K tome će vozač koji je kažnjen oduzimanjem vozila morati snositi troškove njegova čuvanja. A bez auta bi privremeno mogli ostati oni koji su najmanje dvaput pravomoćno kažnjeni za vožnju u krivom smjeru ili odbijanje alkotestiranja, zatim oni koji su najmanje dvaput pravomoćno kažnjeni jer su vozili dok im je oduzeta vozačka, koji su dvaput kažnjeni jer im je alkotest pokazao iznad 0,5 promila te oni koji su dvaput kažnjeni za vožnju u naselju 50 km/h iznad ograničenja.

Naši pomorci su se svojim radom i obrazovanjem, pokazali najboljim promotorima naše zemlje i jedinstvenim izvoznim proizvodom. Zato ih poštujemo i cijenimo, ističe ministar Oleg Butković

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović održala je konferenciju za novinare povodom četvrte obljetnice njezinog polaganja svečane prisege kao Predsjednice Republike

Splitu se osmjehnula "zlatna" ponuda da na četiri godine ugosti snimanje velike američke serije, čija bi se cjelokupna proizvodnja bazirala u Hrvatskoj.

Američki predsjednik Donald Trump u petak je proglasio izvanredno stanje zbog situacije na granici s Meksikom, što će otvoriti tešku pravnu bitku s njegovim protivnicima.

Međunarodni monetarni fond (MMF) i ove godine donio je preporuke za strukturne reforme u Hrvatskoj.
Izvješće je objavljeno na 69. stranica i donosi niz korisnih informacija kojima se ocjenjuje provedba reformi (do kraja 2018.), kao i daju preporuke za nastavak. Mnoge preporuke MMF-a sadržajno su identične onima od Europske komisije, a dokazuju glavne strukturne probleme.

Od križanja Vukovarske ulice i Domovinskog rata do križanja Vukovarske i Dubrovačke ulice, radnici Vodovoda i kanalizacije Split će u subotu, 16. 02. čistiti slivnike u vremenu od 8 sati ujutro do cca 13 sati popodne. Čišćenje će se obavljati sa vozilom-cisternom te će promet u jednoj voznoj traci biti blokiran u vrijeme trajanja radova. Privremenu regulaciju prometa će obavljati Cestar Split

Prema podacima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Dubrovačko-neretvanska županija najuspješnija je po visini ugovorenih sredstva iz fondova Europske unije, a slijede je Ličko-senjska i Vukovarsko-srijemska županija.

Sindikat policije Hrvatske pozdravlja neke promjene, no ističe da nedostaje policajaca
Vlada je na svojoj sjednici u četvrtak prihvatila prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji te ga uputila u saborsku proceduru.

Ukupno je više od 500.000 beba umrlo tijekom toga razdoblja od posljedica sukoba – gladi, napada na bolnice i smanjene pomoći, pokazuju podaci koji ne uključuju djecu izravno poginulu u ratnim operacijama

Usvojenim pravilima izjednačit će se troškovi slanja i primanja uplata u eurima, a ti troškovi plaćat će se u lokalnoj valuti.

Ističu, naime, da je u 2018. Hrvatska četvrtu godinu za redom ostvarila gospodarski rast, potpomognut snažnom osobnom potrošnjom i izvozom roba i usluga. Pritom konstatiraju da plaće rastu, zaposlenost se povećava, a inflacija je i nadalje blaga.

Naveliko se potpisuje peticija kojom se traži vraćanje "Dnevnika Anne Frank" u lektiru
Mnoge je neugodno iznenadio nedavno objavljeni novi popis obaveznih lektira koji ne sadrži naslove na kojima su se odgojile mnoge generacije. Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, nijedan suvremeni hrvatski i strani književnik nije završio na popisu obavezne lektire, na njemu se nalaze takozvani klasici.

U VANILLA CLUBU
Ako želite Valentinovo obilježiti na sasvim drugačiji način i svoju ljubav podijeliti u najboljem raspoloženju pozivamo vas na 12. po redu Ples s anđelima, jedinstveni srceuključivački disco party za sve osobe s intelektualnim teškoćama, u nedjelju, 17. veljače od 17 do 20 sati u Vanilla clubu.

Oko 8 i 30 sati započela je najavljena sječa prvih zaraženih marjanskih stabala i to oko Vile Dalmacije. U prvoj fazi radova sudjeluju djelatnici Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan, Parkova i nasada i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita.