hren
 

Na Filozofskom fakultetu (FF) u Zagrebu održao se plenum oko ugovora između Filozofskog i Katoličkog bogoslovnog fakulteta (KBF) na kojem je većina prisutnih glasovala protiv spajanja tih dvaju fakulteta.

Sporni ugovor predviđa da bi fakulteti imali zajedničke dvopredmetne studije, a na Filozofskom smatraju da bi to išlo na štetu njihovih studenata te da su dva studija nespojiva. Za Dnevnik 3 HRT-a Robert Faber, član Akademske solidarnosti i Plenuma Filozofskog fakulteta kazao je da su studenti i zaposlenici fakulteta odlučili spriječiti netransparentan način donošenje ugovora o suradnji s KBF-om.

'Cilj je spriječiti takav ugovor koji je donesen na netransparentan način, a Plenum je odbacio takvu mogućnost sklapanja ugovora', rekao je Faber. Slijedi li blokada Filozofskog fakulteta, tek će se odlučiti, kazao je Faber koji je dodao da je ovdje riječ o sprečavanju daljnje klerikalizacije obrazovanja i zaustavljanju odlaska mladih ljudi u inozemstvu. Naglasio je da se mladi ne iseljavaju u zemlje u kojima crkva ima veći nego manji utjecaj na društvo.

Dario Mican s KBF-a je kazao da je ovo večeras bilo nešto ispod razine akademske tribine i ne može se nazvati plenumom. Također je naglasio da mu je žao studenata Filozofskog fakulteta jer drugi odlučuju u njihovo ime. Kazao je da proces nije netransparentan i da nije točno da su svi protiv spajanja na Filozofskom fakultetu. Također je napomenuo da se ovdje ne radi o integraciji i spajanju nego o suradnju dviju sastavnica Sveučilišta. 

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_1867)

  Bravo Filozofski... Ne dajte se!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2181)

  Bravo!!!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3194)

  budite ustrajni i ne popuštajte.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2191)

  Čestitke,ne dajte se !

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5151)

  Plenum? hahah

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij