Croatian English French German Italian Spanish

 

Za 13.286 učenika gimnazija i 19.313 učenika strukovnih škola jutros počinje najstresnije razdoblje - ispiti državne mature.

Svi oni koji su za izborni predmet izabrali biologiju, ispit polažu u 9 sati, njih 7700. Prvi od obveznih predmeta koji se piše je hrvatski, 14. lipnja, a sve završava u ljetnom roku, 27. lipnja, izbornim predmetom glazbena umjetnost. Za fiziku ih se odlučilo najviše - 9906, a tradicionalno među najtraženijim izbornim predmetima je politika i gospodarstvo koju piše 6990 učenika.

Objava rezultata bit će 13. srpnja, rok za prigovore 15., konačna objava 18., a podjela svjedodžbi 21. srpnja. 

Svi se nadaju se da će državna matura proći profesionalno i bez neželjenih događaja. Poučeni prošlogodišnjim događajima, krađom ispitnih materijala i objavom na društvenim mrežama, Nacionalni centar je angažirao dodatne službe. I MUP je zamoljen da pojača ophodnje oko škola.

A da bi bilo manje stresno, barem što se obveznog hrvatskog jezika tiče, ove godine pomoć su priskočile studentice kroatistike iz Splita. Maturantima su pripremili besplatnu videosnimku priprema za državnu maturu.  

Ove godine su stroža pravila za sve one koje se ulovi u prepisivanju - dvije godine ne mogu izaći na državnu maturu. Ali to nije sve. Novinarka HRT-a Sunčica Findak donosi još neke novosti.

Izvor : HRTKomentari

  • Nema komentara

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Vezane vijesti

Zadnji komentari

Gost_9124
A di nam je gradonačelnik...njega ovo ne zanima....uostalom njega ništa ne zanima...
Gost_2215
9234 ne sta nema ko nego oni koji su tu i neznaju kuvat. Nije potriba da iko ista zna i da radi. Sad imamo pucke kuzine, socijalne buti...
Gost_9234
3276..ej.. pomalo..mi smo..struke i zanata..uvik imali..i imat cemo..valjda je to genetski..ili sta..vrag ce ga znat..
Gost_9234
bravare..vrati se doma..ali..nema ti ko..nista vise skuvat..moras sam..