hren
 

HNS-ov zastupnik Goran Beus Richembergh smatra kako će opozicija glasati za opoziv premijera Tihomira Oreškovića te tako omogućiti Karamarkovo novo blamiranje, rekao je u emisiji Veto Sanjina Španovića.

Kad prijedlog opoziva dođe na dnevni red, svi će iz opozicije glasati za opoziv predsjednika Vlade, uvjeren je HNS-ov zastupnik.

"Jako ćemo dugo raspravljati o tome, ukazat ćemo na sve razloge zašto Vlada mora otići i siguran sam da će svi iz opozicije glasati da se raspusti vlada. Na taj način će se dati Karamarku nova prilika da se beskrajno izblamira. Ovaj današnji njegov potez je početak kraja Tomislava Karamarka. On odsad može samo sanjati vlast. Bili su u Rimu, a nisu vidjeli Papu", rekao je Beus Richembergh te dodao kako nitko neće spašavati vojnika Ryana, misleći pritom na Karamarka.

"Konačno nakon šest punih mjeseci, HDZ je smogao snage da prizna da se radi o eksperimentu, oni su doveli novoga premijera, oni su posložili ovakvu vladu. Oni su sudjelovali u nečemu što je nefunkcionalno i što se urušilo kao kula od karata", rekao je.

Komentirajući sastanak potpredsjednika Vlade Bože Petrova kod premijera Oreškovića doma, Beus je ironično rekao kako smatra da se Orešković možda želio ispričati Petrovu što je tražio njegovu ostavku.

"Kolinda danas nije u stanju lupiti šakom o stol"

Kritizirao je i Kolindu, rekavši kako je prije godinu dana prijetila tadašnjem premijeru, pozivajući ga na ostavku, dok danas nije u stanju lupiti šakom o stol, već plaho poziva na konzultacije.

Beus Richembergh je potvrdio i kako HNS na prijevremene izbore planira ponovno izaći u koaliciji sa SDP-om.

"Hrvatska je sada u grabi i treba se što prije vratiti na kolosijek. Mi nismo ekipa koja je bila idealna, ali ne može se reći da je itko od ljudi radio išta loše. Napravili smo pomake, a u tome je HNS dao izuzetan doprinos", rekao je te dodao kako u lijevoj koaliciji vidi prostor i za HSS.

"S novim vodstvom pokazuju novu vrstu političkog erosa. Ja mislim da su nam vrata otvorena s razgovore", smatra Beus Richembergh.

Kao član odbora za medije komentirao je najavljenu sjednicu u petak na kojoj će se predstaviti kandidati za novog ravnatelja HRT-a i rekao kako oni u HNS-u ne planiraju podržati niti jednog kandidata, a pogotovo ne Sinišu Kovačića.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_2171)

    apatrid, tko se srami svoga oca i majke nemože se zvati čovjekom

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij