hren
 

HGSS je obilježio, na već  tradicionalni način, blagdan Sv. Bernarda u Ogulinu, kolijevci hrvatskog planinarstva, gdje su se okupili gorski spašavatelji iz cijele Hrvatske ali i ugledni gosti i prijatelji HGSS-a kako bi obilježili i proslavili dan svoga nebeskog zaštitnika.

Svečanost je započela svetom misom u crkvi Sv. Križa u Ogulinu, nakon čega su se uzvanici uputili u Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Ogulinu, gdje je pogledana foto projekcija o radu i djelovanju Hrvatske gorske službe spašavanja, kratki govori domaćina, uzvanika i gostiju. Svečanost je iskorištena i za dodjelu priznanja institucijama i pojedincima koji su nesebično pomagali rad HGSS-a. Također su dodijeljene značke spašavateljima koji su na ispitu za gorskog spašavatelja, održanom prije dva tjedna uspješno savladali i opravdali svoj pripravnički staž u službi i stekli zvanje Gorskog spašavatelja. Svečanost je završila svečanom večerom u obližnjem hotelu.

Ove godine na proslavi Sv. Bernarda prisustvovalo je preko pedesetak spašavatelja iz devet stanica HGSS-a, a samu svečanost uveličali su i važni gosti;  izaslanica predsjednice Republike Hrvatske, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, izaslanik pročelnika državne uprave za zaštitu i spašavanje, predsjednik Hrvatskog crvenog križa sa suradnicima, predsjednik platformi HŽG za smanjenje rizika od katastrofa, župan Karlovačke županije, dožupan Splitsko-dalmatinske županije, predsjednik Županijskog  vijeća Karlovačke županije, gradonačelnik Grada Ogulina, načelnik P.P. Ogulin, zapovjednik JVP Ogulin, zapovjednik DVD Ogulin kao i mnogi drugi uvaženi gosti.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij