Croatian English French German Italian Spanish

 

SKORO je tjedan dana prošlo otkako je Osijek pogodilo nezapamćeno nevrijeme. Najteže je stradao KBC Osijek -  vjetar je 300 metara nosio limeni krov s bolnice i to iznad dijela gdje se nalaze pedijatrija i ginekologija. Nitko od pacijenata, na sreću, nije stradao, no šteta se još zbraja.

U razgovoru za Index zamjenik ravnatelja KBC-a dr. Vlatko Kopić kazao je kako je riječ o šteti većoj od pet milijuna kuna, te kazao kako ovakvo nevrijeme koliko se on sjeća nije nikad pogodilo bolnicu.

"U onakvom stanju nismo radili od 1991. kad je buknuo rat. Oko pedeset posto limenog krovišta s ginekologije i pedijatrije vjetar je otpuhao i nosio ga jedno 300 metara. Pukom srećom nitko nije ozlijeđen. Sve jako ružno djeluje, materijalna šteta je preko 5 milijuna kuna jer prostori na 4. katu su neupotrebljivi", kazao je dr. Kopić za Index.

"Intervenirale su i vatrogasne postrojbe. Cijeli kanalizacijski sustav nije mogao raditi pa je voda nasrnula u podrumske prostorije. Podovi su oštećeni, natopljeni vodom, bit će potrebni mjeseci da se to sanira. Vlada je rekla da će nam nešto pomoći", dodaje.

Osijek treba pomoć

Osječka bolnica sada treba pomoć cijele Hrvatske.

"Potrebna je klima, prvenstveno jer je stvarno vruće i djeca moraju biti tu po cijele dane, unervozi ih ta vrućina. Pogotovo sada. Mi nismo osjetili. Četvrti kat je više poplavio", približila je situaciju majka bolesnog djeteta Anamarija Horvatić za RTL.

Uništene su igračke, stolovi stolice, didaktički materijal, računala i dio medicinske opreme. Zasad je jedino krov saniran nakon što je vjetar otpuhao tonu lima s njega.

Ukoliko ste voljni pomoći Kliničkom bolničkom centru Osijek doniranjem proizvoda, usluga ili radova vezanim za saniranje štete prouzročene olujnim nevremenom dana 27. lipnja 2016. godine, kontaktirajte Zdravka Petričevića na:

Kontakt osoba za donacije:
Zdravko Petričević
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
mob: 091/4600495

Izvor : Index.hr

Komentari (1)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_6937
a kome se moramo javiti,di je taj obrazac
Gost_9196
moj komentar obrises a onda ga komentiras..pravi si zaostali kukavicki lazljivi i hvalisavi balkanski komunisticki isprdak..bia i osta....
Gost_9172
.............. sve je na svome mistu ca joj fali ...............?
Gost_3149
Naprotiv , ja neman šta reć protiv mame , . . . , sve je na svome mistu i kako triba
Gost_1212
stavite karte da se može vidit i povečat a ne ovako