hren
 

PRVI PODACI
Osoba osumnjičena za teroristički napad u trgovačkom centru u Münchenu izvršila je samoubojstvo, objavila je u subotu rano ujutro njemačka policija, dodavši kako pretpostavlja da je to ujedno i jedini napadač.

Ranije je policija rekla da traga za tri osobe osumnjičene za napad, pozivajući se na izjave očevidaca.

Prema najnovijim podacima deset osoba poginulo je u pucnjavi u šoping centru Olympia uključujući napadača, a ozlijeđena je najmanje 21 osoba. Pucnjava u trgovačkom centru koji se nalazi oko 5 kilometara od centra grada dovela je do niza evakuacija javnih mjesta, obustave javnog prijevoza i izazvala paniku diljem grada.

Vlasti u Münchenu objavile su oko dva sata ujutro da je uzbuna prošla i da građani sada mogu izaći iz svojih domova. Ponovno je uspostavljen i javni prijevoz.

S odmakom vremena, počeli su dolaziti i prvi podaci o napadaču. Riječ je o 18-godišnjem Irancu iz Münchena, kazao je u subotu šef policije Hubertus Andrae na konferenciji za novinare, dodavši da motivi zločina nisu poznati.

Tijelo napadača pronađeno je oko jedan kilometar udaljeno od trgovačkog centra. Crveni ruksak pronađen u blizini tijela ispitan je na eksploziv, izvijestila je policija.

Nitko drugi nije osumnjičen za pucnjavu u kojoj je napadač ubio devet ljudi, a ozlijedio najmanje 21.

Napadačevi motivi nisu zasad jasni, ali ne povezuje ga se s nekom terorističkom organizacijom. Na snimci koju je objavio netko od građana koji se zatekao u šoping centru u trenutku napada, mladića se može čuti kako na tečnom njemačkom urliče i psuje protiv turske zajednice.

Bild je u subotu ujutro izvijestio da je policija na ispitivanje privela mladićeva oca, a u njihov dom u četvrti Maxvorstadt su stigli brojni forenzičari u potrazi za materijalnim dokazima.

- Bio je tih momak. Znam ga, živio je tu blizu mene - izjavio je za Bild jedan od napadačevih susjeda.

- Moj prijatelj je išao s njim u školu, odmah ga je prepoznao na snimkama - dodao je susjed.

Pojavile su se i informacije da su ga u školi tukli...

Policija je potvrdila da istražuju je li napadač putem Facebooka namamio žrtve u McDonald's u sklopu trgovačkog centra nudeći besplatnu hranu.

Izvor : Jutarnji.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • neka ,neka intergracija se već ispekla ! (Gost_155)

  Integracija je slovo na papiru tko poznaje mentalitete malo više
  reći će vam objesite sve to mačku o rep i to guzi malo bliže.
  Zato će i Eu jednog dana biti korak jugi bliža.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7116)

  Napakovali žrtvi, vidilo se slika neonacističkih zastava...
  Na slici muśkarac puno krupniji, s pištoljem, zamućenog lica???
  Sve pod gomilom kamera ,snimki nema???

  Ovo je mala galvanizacija europljana, da idu sutra u rat s istočnjacima.
  A 99% organizirano od vlasti....

  oko 4 godina prije
 • (Gost_236)

  MUDRAC REČE ''NE SLIJEDITE SLIJEPE, JER U PROVALIJU IDETE ......komunistička paranoja bolest priviđanja uobrazilja, odnosno obrnuta teza '' gledajte našim očima i slijedite .......

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1810)

  Evropa čeka Rolanda ili Cida ali teško će ih dočekati jer Nostradamus ih nije prorekao, " Islamske vojske će iz Turske preko Balkana osvojiti Rim"
  Ne treba im oružje, jer ga nose u gačama, Evropske žene su im spremne roditi četvero i više djece . Kad se udaju za Evropejca onda je čudo ako rode dvoje djece. Nemože ona zapostavit svoj život i svoju liniju da ne izgleda poželjno. Kad su žene muslimana ne mudruju puno, brzo prihvate njihova pravila.
  Priko kreveta se osvaja Evropa, bilo kome pravo ili krivo.
  Povijeno pravilo je : ZEMLJA JE ONOG KO JE NASTANJUJE A NE ČIJE J E VLASNIŠTVO.

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij