hren
 

Preuzeli su apartmanski aneks hotela i potraživanja prema djelatnicima.

Iz Adris grupe nam je potvrđeno kako je njihova turistička tvrtka Adria Resorts otkupila potraživanja za apartmanski aneks hotela Marjan; odnosno jednu petinu ukupne površine hotela bivšeg splitskoga gradonačelnika Željka Keruma. Osim aneksa hotela koji se sastoji od 58 soba, Adria Resorts je preuzela je i potraživanja 72 djelatnika hotela. Glasnogovornik Adris Grupe Predrag Grubić za Telegram je izjavio kako je ovo tek prva faza. “Ozbiljni smo i ići ćemo do kraja”, izjavio je Grubić.

“U skladu s našom korporativnom kulturom i socijalnim standardima, preuzeli smo i potraživanja 72 djelatnika koji od 2012. godine nisu dobili plaću, i koja su dosad bila zanemarivana”, dodaje.

U stečaju od prošle godine

U aneksu hotela Marjan je 58 od ukupno 328 soba, a preostalih 270 soba je u starom dijelu hotela Marjan, koji je neodvojivo povezan s naknadno izgrađenim apartmanskim aneksom. Na starom hotelu upisana je Heta Asset Resolution, tvrtka koja je preuzela loše plasmane Hypo banke, koja je financirala obnovu hotela kreditom od 35 milijuna eura.

Stečajni postupak nad Kerumovom tvrtkom Adriatic, koja je bila u vlasništvu hotela Marjan, pokrenut je sredinom prošle godine. Postupak je pokrenulo 13 radnika Adriatica zbog 34 neisplaćene plaće i otpremnina, a njihova potraživanja su se popela na oko 2,8 milijuna kuna.

Interes je iskazalo 10 kompanija

Heta Asset Resolution za stari dio hotela raspisala je natječaj 7. travnja, a neobvezujuće ponude je dostavilo oko desetak kompanija.

Preuzimanje aneksa hotela Marjan dio je investicijske strategije Adrisa o ulaganju 1,6 milijuna kuna do 2018. godine u turistički dio poslovanja. Uz gradnju hotela Park u Rovinju, Adrisova strategija širenja uključuje ulazak u druge prestižne destinacije poput Zagreba i Splita, kazao je Grubić.

Izvor : Telegram.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij