hren

Milanović je potvrdio da se ne namjerava kandidirati na unutarstranačkim izborima. Zasad se kao najizgledniji kandidati za Milanovićevog nasljednika spominju Tonino Picula, Siniša Hajdaš Dončić i Ranko Ostojić.

Milanović je rekao da neće sudjelovati ni u promidžbenim aktivnostima za unutarstranačke izbore te zaključo da je najbolje da ti izbori budu što prije.

"Vidjeli smo rezultate. Bila je slaba izlaznost. Naprosto stvari stoje tako, to je činjenica. Treba biti realan ali ništa ne ukazuje na to da bi vlada HDZ-a i SDP bila stabilna i učinkovita. Vlada je najvažniji organ ustavni, vodi brigu o razvoju, predlaže prorčun, provodi unutarnju politiku. Od velike koalicije ništa, to ne dolazi u obzir", rekao je Milanović.

"Spreman sam čestitati Plenkoviću kada nam se ispričaju za sve klevete na naš račun. To je bio forte njihove kampanje, to je bilo lažno i opasno.Moja čestitka mu i tako ne znači ništa",  rekao je. 

Odlukom da se ne kandidira na unutarestranačkim izborima koji moraju uslijediti za najviše 150 dana,  Milanović faktično odstupa s mjesta predsjednika stranke i počinje neformalan postupak traženja novog lidera SDP-a.

"Očekujem da tijela stranke donesu odluku o raspisivanju izbora. Po mom sudu, bolje je što prije kako bi se stranka mogla pripremiti za lokalne izbore 2017.", rekao je Milanović koji SDP vodi od 2007. godine.

Zasad se kao najizgledniji kandidati za Milanovićevog nasljednika spominju Tonino Picula, Siniša Hajdaš Dončić i Ranko Ostojić. 

Izvor : Poslovni.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost_9811)

  Bahat, nekulturan, pokvaren, ukratko čovjek bez imalo pristojnosti...jer da je drugačije onda bi čestitao drugoj strani na pobjedi!...samo ću reći će SDP njegovim odlaskom profitirati!...On je sebi na prvom mjestu, drugom, trećom, četvrtom, petom.....ukratko bezveznjak!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5190)

  Ode Zoki, pazite da ne ostane dedo ustaša u stranci.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8418)

  Čao zoki!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9152)

  tko ce sad biti vodja crveni kmeri i vjecni gubitnik..zato..mozete vi misliti sta ocete..ali meni ce mali mirko..nedostajati..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6229)

  Zoki bar nije lopov za razliku hdz predsjednika.Tuđman-privatizacijska pljačka,Sanader-pljačka,Karamarko-pljačka,Plenković vjerodostojno pogodite šta

  oko 4 godina prije
 • LUZER (Gost_3768)

  Zoki ima 100% učinak 6/6 izbora sve ih izgubio.
  Najviše će žaliti HDZ zbog njegova odlaska jer su izgubili "vjernu mušteriju"
  Odlaskom Karamarka izbubio je smisao jer Zoki jedino finkcionira u "stanju šoka i ratnog stanja".
  Na žalost njegova politička ostavština može se svesti na "MI ILI ONI" i duboku podjeljenost društva.
  A SAD ADIO I NEVRAĆAJ SE VIŠE

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5190)

  Odgovara: # 403262

  A gdje je Krešo, a Roglić predstečajne e moj covik.

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij