hren
 

Rat dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića i studenata se nastavlja. Večeras je plenum na kojem se okupilo tristotinjak studenata održan ispred zgrade jer su ih dočekala zaključana vrata fakulteta

Nakon burne rasprave donijeli su sljedeće odluke:

1. Studentski zbor dolazi na sutrašnje fakultetsko vijeće unatoč tome što je suspendiran, a ako im se ne dopusti rad blokirat ce se vijeće (na taj zaključak su okupljeni studenti uzvikivali : 'blokada'.)

2. Traže odmah ostavku Previšića, da odstupi do početka akademske godine 3.10. Ako Previšić ne ode sam, traže rektora Borasa da ga smijeni.

3. U suprotnom - kreće blokada 3. listopada.

4. Plenum Filozofskog fakulteta traži ostavku rektora Borasa zbog njegove odgovornosti!!

5. Traže podršku studentskih zborova drugih fakulteta da ih podrže u želji da Boras odstupi.

Dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić uoči plenuma je zabranio njegovo održavanje u prostoru te visokoobrazovne institucije, istaknuvši da iz pravnih i sigurnosnih razloga nije moguće odobriti njegovo održavanje s obzirom na to da je riječ o političkom skupu.

'S obzirom na to da je riječ o političkom skupu, na koji su pozvani ne samo studenti i nastavnici, već i građani, iz pravnih i sigurnosnih razloga nije moguće odobriti njegovo održavanje u prostoru Filozofskog fakulteta, niti preuzimanje odgovornosti za posljedice. Sveučilište i fakultet nisu mjesto za ovaj oblik djelovanja. Osobno pozdravljam sve konstruktivne inicijative, ali na adekvatnom mjestu i provođene primjerenim metodama', priopćio je Previšić.

Plenum koji traži razrješenje Previšića s dužnosti dekana trebao je biti održan u 20 sati u prostorijama Filozofskog fakulteta pod nazivom 'Jedan svijet, jedna borba', a na njemu se treba raspravljati o Previšićevoj odluci da raspusti Studentski zbor.

Senat Sveučilišta u Zagrebu poništio je izbore za Studentski zbor Filozofskog fakulteta i studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću tog fakulteta te će rektor Damir Boras raspisati nove izbore. Senat zagrebačkog Sveučilišta odluku je donio na sjednici u utorak, a u odluci stoji kako je donesena jer postupak spomenutih izbora, održanih 25. i 26. ožujka prošle godine, 'nije proveden na način propisan Zakonom o studentskom zboru, sveučilišnim Pravilnikom o izborima i statutom Filozofskog fakulteta'.

Inicijativa članova/zamjenika u Vijeću Filozofskog fakulteta smatra da je 'ostavka dekana Vlatka Previšića jedino rješenje izlaska iz krize upravljanja u koju je, kako tvrde, samovoljom i opstrukcijom demokratskog odlučivanja doveo Filozofski fakultet'.

Uputili su poziv rektoru Sveučilišta u Zagrebu Damiru Borasu da se pridruži plenumu i na njemu objasni odnos prema protustatutarnim radnjama na Filozofskom fakultetu.

Izvor : Tportal


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • in Tele Tek * (Gost_4188)

    baš tRiba bit filozof za zaKLJUČat filozofSki fakULtET :( ajmo nevjerne Tome :(

    oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij