U četvrtak, 06. listopada započinje 22. simpozij Teorija i praksa brodogradnje – SORTA 2016 koji će se održavati u hotelu Medena u Segetu Donjem. Simpozij koji je u organizaciji Brodotrogira d.d. i suorganizaciji  Sveučilišta u  Zagrebu - Fakulteta strojarstva i brodogradnje završava 08.listopad.

Tijekom vremena, simpozij SORTA je  prerastao u  najznačajniji skup brodogradnje i brodarstva  u Hrvatskoj i postao je mjesto okupljanja  znanstvenika i  gospodarstvenika na međunarodnoj razini  koji  razmjenom svojih znanja i iskustva dolaze  do novih inovativnih  spoznaja, čije konkretiziranje omogućava stvaranje nove dodane vrijednosti u brodogradnji, a time i veću konkurentsku prednost  na  brodograđevnom tržištu u globalnim razmjerima.  

Osnovni i glavni cilj simpozija je pokazati kako brodograđevna stručna i znanstvena komponenta mogu pomoći brodograđevnoj praksi i obrnuto. Ostvarenju ovog cilja doprinijet će međunarodna pozivna predavanja, prezentacije recenziranih znanstvenih i stručnih radova te poticanje međunarodne suradnje sudionika simpozija.22. simpozij SORTA 2016 odvija se pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Simpozij SORTA se inače održava svake dvije godine, a Brodotrogir je ponovo domaćin nakon 14 godina. Veliku podršku u organizaciji dao je i grad Trogir.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno