hren
 

Odbrojavaju se posljednji dani do poskupljenja struje, točnije povećanja naknade iz koje se potiče proizvodnja obnovljivih izvora energije.

Bez PDV-a naknada sada iznosi tri i pol lipe po kilovat satu, a povećala bi se tri puta, na 12 lipa po kilovat satu. U kućanstvu koje troši tri tisuće kilovat sati na godinu račun bi se s PDV-om povećao za 450 kuna na godišnjoj razini.

No, opskrbljivači od Nove godine predlažu upola manje poskupljenje. Dakle, umjesto 12 lipa, šest lipa po kilovatsatu, doznaje Nova TV.

"Niz mjera koji bi stupnjevano povećanjem došli do one krajnje cijene koja nije više 12 lipa kako smo izračunali nego će biti devet lipa, ali ne sada od prvog prvog nego tek za dvije godine. Dakle bit će devet lipa za dvije godine, a sada bi krenulo sa 6 lipa jer bi to bilo dovoljno novaca da se nadopuni proračun", kaže Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE energije.

Opskrbljivačima , dakle, ne pada na pamet primiti na svoja leđa teret poskupljenja.

Prema prijedlogu opskrbljivača, godišnje poskupljenje u kućanstvu koje troši tri tisuće kilovat sati iznosilo bi 225 kuna. Sada je Vlada na potezu. Opskrbljivačima se još nisu javili, a vrijeme curi.

Izvor : N1info


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_1605)

    Već poslupljenja...nisu se stigli ni uselit u Banske dvore.

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij