hren
 

PROGON HRVATSKIH GENERALA
Na današnjoj naslovnici Večernjih novosti stoji da je protiv generala Ante Gotovine podnijeta prijava zbog zločina u BiH.

MUP Republike Srpske podnio je kaznene prijave protiv hrvatskih generala, pišu Večernje novosti u današnjem izdanju. Na današnjoj naslovnici stoji da je protiv generala Ante Gotovine podnijeta prijava zbog zločina u BiH. Kako pišu optužnica je podnijeta i protiv ministra obrane Damira Krstičevića.

Uskoro informacije o optužnicama u BiH

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je u petak da nije informiran ni o kakvim kaznenim prijavama MUP-a Republike Srpske protiv hrvatskih generala, osim onoga što je doznao iz medija. "Ne znam ništa, taman čitam. Moram se upoznati s tim što se događa, provjeriti je li to točno", rekao je Vlaho Orepić za N1. "Sve me to skupa žalosti i stvarno me zanima tko to loži vatru", dodao je Orepić.

Ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier rekao je da će vladin Savjet za suradnju s međunarodnim kaznenim sudovima vrlo brzo objaviti informacije o navodnim kaznenim prijavama protiv hrvatskih generala u BiH.

Podsjetimo, Večernji je već pisao da postoje optužnice protiv naših generala. Od 640 optuženih, hrvatske službe dio ljudi već su prebacile na sigurno, u Hrvatsku, a progon prijeti Kotromanoviću, Gotovini, Krstičeviću...

Nakon što su neki mediji izvijestili da ministar obrane Damir Krstičević ne odlazi u Sarajevo zbog trenutačne situacije i uhićenja desetorice pripadnika HVO-a u Orašju te navode kako je i sam premijer Andrej Plenković tražio od Krstičevića da u ovom trenutku ne ide u Sarajevo, oglasio se i MORH. Ministarstvo obrane (MORH) potvrdilo je da ministar Damir Krstičević neće sudjelovati na sastanku srednjoeuropskih ministara obrane u Sarajevu, ali je ustvrdilo da to nema veze s aktualnim događajima u BiH, već s trenutačnim obvezama u Vladi, gdje se razgovara o proračunu za sljedeću godinu.

Krstičević se ne boji odlaska u BiH

Napominjući kako je riječ je o uobičajenoj proceduri kada ministra u slučajevima prioritetnijih obveza mijenja pomoćnik nadležan za pojedino područje, MORH prenosi riječi ministra Krstičevića kako se "ne boji se odlaska u Bosnu i Hercegovinu" te da će "u sljedećem periodu sigurno i tamo odlaziti"

I premijer Plenković je potvrdio je i da se „u određenim dokumentima“ spominjalo i ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, ali da detaljnijih saznanja o tome nema.

Izvor: Vecernji.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • (Gost_2131)

  Ako su krivi neka odgovaraju za svoje postupke

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2140)

  Nešto nije jasno: ako su se zločini dogodili, triba nać počinitelje i osudit. Ako su osumnjičenici naši državljani, RH je tribala procesuirat te postupke ka pravna prozapadna zemlja, a ne čekat nekakvu bosnu da nas preduhitri i to 20 godin nakon počinjenja. Ili su zločini izmišljeni, a svjedoci plaćenici.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6168)

  gotovina ne bježi od istrage i suda. on je naš heroj

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4455)

  Odgovara: # 408191

  Ti kraljev podaniče, hajde u RS, tamo te očekuju!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1149)

  "Ti kraljev podaniče, hajde u RS, tamo te očekuju!"

  Od kad je RS kraljevina?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9206)

  oni ce optuzivati..i rodjene..posli 95..a nasi ce virovati..;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8167)

  Šta su ovi naši sugrađani veliki legalisti(ako su krivi neka odgovaraju).Nadam se da tako razmišljaju i za one koji su odgovorni za "Hude jame".I za te događaje postoji također zapovijedna odgovornost.Zar ne?

  oko 3 godina prije
 • Zd (Gost_107)

  Moj Ante pazise seksa mesica josipovica pusicke pupovca plenkpvica petrova orebica bajica cvitana milanovica ostojica miljenica kosor imaji jos nazalost pun sabor

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2140)

  "Šta su ovi naši sugrađani veliki legalisti(ako su krivi neka odgovaraju).Nadam se da tako razmišljaju i za one koji su odgovorni za "Hude jame".I za te događaje postoji također zapovijedna odgovornost.Zar ne?"

  Naravno. I za privatizaciju, legalizaciju i Goli otok. Ne može se sakrivat iza "višeg društvenog interesa". Svaki zločin ima ime počinitelja (onoga ko je kriv i onoga ko je odgovoran).

  oko 3 godina prije
 • Zd (Gost_107) (Gost_2187)

  možda bi ti ante reka da se on treba bojat tebe i takvih ka ti. oni nisu nikoga pratili i ljubili na aerodromu a takvi ka ti jesu.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij