Croatian English French German Italian Spanish

 

Tijekom proteklog vikenda, odnosno u noći s petka na subotu i sa subote na nedjelju, na području PU splitsko-dalmatinske provedena je akcija u prometu, s naglaskom na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prekoračenja brzine. Policijski službenici su tom prilikom sankcionirali ukupno 218 prekršaja. 63 osobe su zatečene u vožnji pod utjecajem alkohola, a 61 osoba je sankcionirana zbog prekoračenja brzine.

U navedenom vremenu zabilježena je 21 prometna nesreća, od čega 15 s materijalnom štetom. Jedna osoba je teško, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

Također, sukladno prethodnoj najavi, u petak, 25. studenog, od 11 do 16 sati, na području PU splitsko-dalmatinske provedena je preventivno-represivna akcija kojom su obuhvaćeni prekršaji koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom teških prometnih nesreća. Tom prilikom su kontrolirana 572 vozila svih kategorija. Sankcionirana su 274 prekršaja. 91 osoba je sankcionirana zbog prekoračenja brzine, dvije zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 54 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 31 zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 10 zbog nepropisnog pretjecanja i obilaženja, te 31 osoba zbog prolaska kroz crveno svjetlo.

Kada je u pitanju sigurnost cestovnog prometa, policijski službenici svakodnevno, u sklopu redovitih zadaća i kroz ciljane akcije, posebnu pažnju posvećuju prekršajima, odnosno situacijama koje nesumnjivo dovode do ugrožavanja sudionika u prometu, a nerijetko i do teških ozljeđivanja i gubitka života.
Osim kontinuiranih postupanja usmjerenih na nepropisnu brzinu i upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, policijski službenici će intenzivirati postupanje i u odnosu na druge prekršaje koji su također u uzročnoj vezi s prometnim nesrećama s najtežim posljedicama. U pitanju je korištenje mobitela za vrijeme vožnje i nekorištenje sigurnosnih pojaseva na svim sjedalima u vozilu, kojima će se posvetiti posebna pozornost.Komentari (1)

  • "policijski službenici će intenzivirati postupanje i u odnosu na druge prekršaje koji su također u uzročnoj vezi s prometnim nesrećama s najtežim posljedicama. U pitanju je korištenje mobitela za vrijeme vožnje i nekorištenje sigurnosnih pojaseva na svim sjedalima u vozilu, kojima će se posvetiti posebna pozornost."

    A biciklisti? kari i konji? Traktori? Mopedi? Oni ne rade prekršaje za napunit blok.

    oko 1 mjeseca prije

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Vezane vijesti

Zadnji komentari

Gost_9124
A di nam je gradonačelnik...njega ovo ne zanima....uostalom njega ništa ne zanima...
Gost_2215
9234 ne sta nema ko nego oni koji su tu i neznaju kuvat. Nije potriba da iko ista zna i da radi. Sad imamo pucke kuzine, socijalne buti...
Gost_9234
3276..ej.. pomalo..mi smo..struke i zanata..uvik imali..i imat cemo..valjda je to genetski..ili sta..vrag ce ga znat..
Gost_9234
bravare..vrati se doma..ali..nema ti ko..nista vise skuvat..moras sam..