hren
 

Nakon početnih uspjeha u pregovorima s HDZ-om, Mostovci Bože Petrova su si u rekordno kratkom roku uspjeli zabiti nekoliko autogolova i narušiti političku vjerodostojnost.

Posljednje što neće uspjeti je smanjiti plaće političarima kako su obećali. A uz to se nadovezalo otvoreno govorenje neistina u javnosti i zapošljavanje svojih kadrova.

Most nije uspio dogovoriti s HDZ-om da nakon porezne reforme plaće zastupnicima, ministrima, premijeru i ustavnim sucima ne porastu od 1000 do 2000 kuna mjesečno.

- Ipak ćemo predložiti zakon kojim bismo ograničili rast - rekao nam je Nikola Grmoja, zastupnik i glasnogovornik Mosta.

Ali taj zakon neće proći.

Andrej Plenković je to odbio uz obrazloženje da je populizam, a neće ga podržati ni SDP. Čelnik SDP-ova kluba Siniša Hajdaš Dončić kaže da će oni predložiti zakon kojim povećavaju porez na 40 posto iznad 17.200 kuna te bi time ograničili rast plaća i političarima.

- Neka Most podrži naš prijedlog ili se dogovori s HDZ-om u Vladi i uredbom smanji plaće - kaže Hajdaš Dončić.

Kako Most ima tek 14 zastupnika od 151, zakon je definitivno osuđen na propast.

No tu bi ih javnost još i razumjela, jer SDP i HDZ ne žele smanjiti plaće, ali za druge autogolove u tjedan dana su si sami krivi.

Njihov član, 26-godišnji Matija Kikelj, u samo 19 dana napredovao je od nižeg službenika do glavnog tajnika Ministarstva uprave kojem je na čelu mostovac Ivan Kovačić. I u tome ne vide ništa sporno jer je preko natječaja primljen u državnu agenciju HAMAG, a onda ga je Kovačić povukao na dobro plaćeno mjesto iako se ne može reći da Kikelj ima iskustva.

Nastavak je to “slučaja kum” u kojem su za Marija Bukmira sniženi kriteriji kako bi postao zamjenik direktora državnih Hrvatskih voda, ustanove pod Mostovom upravom.

Iako se Bukmir nakon skandala povukao, njegov kum Božo Petrov je tvrdio da mjesto nije rezervirano za njega. Istodobno je Grmoja potvrdio da žele baš njega zaposliti.

Nevjerojatna je priča i s Mostovom zastupnicom Ivanom Ninčević Lesandrić. Ona je dala veliki intervju i najavila kako će biti Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu Splita. Samo dan nakon toga Most je opovrgnuo da će ona biti gradonačelnica i da su intervjuom željeli samo skrenuti pozornost na nju. Iako je takva obmana javnosti nevjerojatna, pokazalo se da su opet lagali. Ninčević Lesandrić nije dovoljno dugo prijavljena u Splitu da bi mogla sudjelovati na lokalnim izborima u svibnju i to je razlog njezina povlačenja!     

Zapleli se u vlastite muljaže sa zapošljavanjem

Stranačko zapošljavanje na direktorskim mjestima je uobičajeno. Most je rekao da će to promijeniti, a onda se pojavio slučaj s kumom. Petrov i Grmoja su dali različite izjave pokušavajući se opravdati.

Kovačić sad uopće ne vidi gdje je problem

Kovačić kao potpredsjednik Vlade i ministar zapošljavanje Kikelja opravdao je time da je on očito preuspješan za svoje godine. Napominje da je Kikelj napredovao po zakonu, bez obzira na Most.

Izvor: 24sata.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

 • (Gost_4089)

  i ja san se zaposlija u firmi bez natječaja, prvi sedan dana san dužija metlu a nakon sedan dana san dobija još i karijolu i lopatu

  i tako san posta

  operation manager

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7243)

  Plenković je bija patka. Hrvatskoj treba leader, a ne briselski poslušnik. Kako to MOST nije vidija?

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij