hren

Važno je naglasiti da bez obzira na odabranog operatera struje, HEP ODS i dalje ostaje distributer te je nadležan za očitanje brojila i otklanjanje svih problema u mrežnom sustavu.

Od Nove godine će svi potrošači električne energije u Hrvatskoj dobivati jedinstvenu uplatnicu za struju sukladno Zakonu o tržištu električne energije.

Naime, do sada je jedinstven račun imao jedino HEP dok su ostali operateri izdavali račun za potrošenu struju, a drugi za trošak distribucije, tzv. mrežarine je dolazio od HEP-a. Prema novoj odredbi će se mrežarina plaćati zajedno s električnom energijom na računu opskrbljivača.

Iz RWE-a su pozdravili ovu promjenu jer do sada mnogi građani nisu željeli odlaziti iz HEP-ove distribucije upravo zbog želje da se izbjegnu komplikacije s dva računa, a isto tako su se mnogi iz tog razloga i ponovno vratili HEP-u. Građani koji električnu energiju kupuju od tržišnih opskrbljivača, a njih je oko 200 tisuća, zbog objedinjavanja računa neće imati nikakvih dodatnih troškova, a cjenik opskrbe i distribucije neće se mijenjati. HEP ODS i dalje ostaje distributer te je nadležan za očitanje brojila i otklanjanje svih problema u mrežnom sustavu. Zoran Miliša, predsjednik Uprave drugog po veličini hrvatskog operatera, RWE Energije, komentirao je da se radi o velikom koraku u stvaranju potpuno liberaliziranog tržišta električne energije u Hrvatskoj.

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_4199)

  Pozdravljam odluku
  https://media.giphy.com/media/xUySTQZfdpSkIIg88M/giphy.gif

  oko 4 godina prije
 • bužanin (Gost_5229)

  živili demokratski pljačkaši vlastita naroda i narodne distribuCije

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5229)

  bužanin

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij