hren
 

PREDSJEDNIK UPRAVE KONZUMA
Predsjednik uprave Konzuma Slavko Ledić najavio je kako se planira zatvaranje 80 do 100 trgovina, a u planu je i otpuštanje radnika. Ledić je to novinarima izjavio nakon što je s Antom Ramljakom, izvanrednim povjerenikom za Agrokor obišao novootvorenu trgovinu Konzuma na Supetru na Braču.

"Svake godine smo neke prodavaonice smo obzirom na strukturu stanovništva zatvarali. Ove godine ćemo to intenzivno raditi jer nam je u fokusu profitabilnost prodavaonica. Zatvorit ćemo određeni broj prodavaonica, ali ljude ćemo zbrinuti sukladno zakonu. Zatvorit ćemo od 80 do 100 prodavaonica", kazao je Ledić i potvrdio kako će dio radnika iz tih prodavaonica biti otpušten.

Dodao je kako će raditi na zbrinjavanju ljudi pa će određeni dio zaposlenika biti prebačen u druge trgovine.

"Trgovine su pune"

Istaknuo je kako su trgovine Konzuma uoči sezone pune.

"Sve bitne robe imamo. Prodavaonice su spremne za sezone. Svi dobavljači i dalje su spremni na suradnju. Svi će poštivati ugovor. Radimo na redefiniranju stavri koje nisu štimale u posljednjih nekoliko mjeseci. Manje više smo sve probleme riješili", kazao je Ledić i dodao kako iz dana u dan imaju sve bolje rezultate", kazao je Ledić.

"Velika stvar za dobavljače"

Ante Ramljak kazao je kako je otvaranje nove poslovnice velika stvar za dobavljače Konzuma.

"Bitno je da vide da će Konzum dok bude smanjivao broj trgovina, istovremeno raditi na otvaranju novih. Mislim da smo prošli najteže razdoblje i da je pred nama period u kojem moramo napraviti sve da poboljšamo profitabilnost Konzuma. Konzum će ostati živjeti i svako će jutro dočekivati svoje kupce", kazao je Ramljak.

Na pitanje je li još koja banka potvrdila da će sudjelovati u kreditiranju Agrokora, Ramljak je kazao kako se s bankama trenutno vode razgovori.

Rekao je i da Sberbank mora sam odlučiti želi li participirati u kreditu.

Potvrdio je da je sjeo prvi novac od kredita, ali još nije potrošen te se osvrnuo na prodaju imovine.

"Jahte i helikopteri se prodaju, ima jako puno zainteresiranih. Ne biste vjerovali", kazao je Ramljak.

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij