hren

ŽUPANIJSKI odbor Splitsko-dalmatinskog HDZ-a odlučio je na današnjem sastanku da se ide u savez s Kerumovim HGS-om. Odluka je očekivana i kako doznajemo, jednoglasna. Ante Sanader, šef županijskog HDZ-a, pojasnio je članstvu kako je Kerumov HGS bio dosljedan i neproblematičan partner punih osam godina i kako nema nikakvog valjanog razloga da se suradnja ne nastavi. Kerumov šogor Petroslav Sapunar trebao bi ponovno biti predsjednik skupštine. 

Opara ipak u savez s Kerumom?

Danas je zasjedao i gradski odbor splitskog HDZ-a. Kako doznajemo od Petra Škorića, predsjednika gradske organizacije, analizirali su izbore i izvijestili o pojedinačnim neslužbenim kontaktima te su donijeli odluku da otpočnu službene pregovore za sastavljanje većine u Gradskog vijeću. Novost je da je HDZ-u sada i službeno prihvatljiv Kerumov HGS, odnosno, da računaju da će s njima složiti većinu. U tu priču ne želi HDZ-ov koalicijski partner HSLS, ali njega bi mogao nadomjestiti bivši SDP-ov partner HNS tako da bi s tih 11 vijećnika i Kerumovih osam gradonačelnik Andro Krstulović Opara dobio ono što mu treba, a to je stabilna i čvrsta većina.

HDZ-ovci u pregovore sa svima osim sa SDP-om

Škorić nam je kazao da će HDZ pregovarati sa svima osim sa SDP-om, znači i sa MOST-om i sa strankom Pametno. I jedni i drugi su već kazali kako ne žele s HDZ-om sastavljati vlast u Splitu te da se vide kao oporba, a ne dio vlasti.

Unatoč animozitetima koje su iskazali i Opara i Kerum dok su se natjecali za gradonačelnika Splita, sve je izvjesniji očekivani rasplet, tj. podjela vlasti kako u Županiji, tako i u Gradu Splitu. Novi izlet HDZ-ovaca u Rogoznicu više nije uopće upitan, samo je pitanje kada će do njega doći.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij