hren
 

POPULARNA APLIKACIJA
Europski sud pravde odlučio je kako je popularna aplikacija Uber prijevoznička kompanija te da mora djelovati u skladu sa zakonom o prijevozu.

Europski sud pravde odlučio je kako je Uber prijevoznička tvrtka, a ne digitalna usluga. U Uberu su tvrdili kako ne nude usluge prijevoza taksijem, već „pomažu ljudima da elektronskim putem ostvare kontakt jedni s drugima“.

Slučaj je na sudu završio nakon što je Uberu u Barceloni naređeno da se mora pridržavati pravila o taksi-prijevozu, javlja BBC News.

Europski sud pravde zaključio je kako Uber mora biti klasificiran unutar segmenta usluga prijevoza.

“Ova odluka neće utjecati na poslovanje tvrtke u većini država članica EU u kojima smo već regulirani prema zakonu o prijevozu. Međutim, i dalje stoji da više milijuna korisnika diljem Europe nemaju mogućnost koristiti aplikacije poput naše. Kao što je već rekao naš CEO, potrebno je regulirati uslugu poput Ubera i upravo zato nastojimo kroz dijalog s predstavnicima državnih i lokalnih gradskih vlasti razvijati suradnju diljem EU. Cilj nam je svim građanima osigurati pouzdanu, sigurnu i povoljnu opciju kretanja u gradovima”, poručuju iz Ubera.

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij