Pripadnici specijalne kosovske policije ROSU ušli su rano jutros na sjever Kosova, prenose mediji. Uhićene su četiri osobe - tri u vezi sa slučajem ubojstva Olivera Ivanovića i još jedna zbog suprotstavljanja policijskim službenicima.

Kako za N1 kaže novinarka portala KoSSev Milica Andrić, među uhićenima je policajac koji je suspendiran zbog prikrivanja dokaza u vezi s ubojstvom Olivera Ivanovića.

Glasnogovornik policije Daut Hodža potvrdio je za KoSSev da su tri osobe uhićene u vezi s istragama predmeta Ivanović i četvrta koja se suprotstavila policijskim službenicima.

U Predsjedništvu Srbije je u 8 sati počeo hitan sastanak na poziv predsjednika Aleksandra Vučića.

Predsjednik Srpske liste Igor Simić ocijenio je da su uhićenja pod sumnjom za ubojstvo Ivanovića "brutalna laž jer pokušavaju zamaskirati zatrašivanje građana".

"Svi su uhićeni po istom scenariju, uz upotrebu sile, prijetnje i zastrašivanje", rekao je Simić.

Gradonačelnik sjeverne Mitrovice Goran Rakić izjavio je za RTS da je riječ o još jednom pritisku na Srbe i da bi bilo sukoba da se ROSU nije povukla. Tijekom akcije u sjevernoj Mitrovici upalile su se sirene za opasnost, a ljudi su izašli na ulice.

U Predsjedništvu Srbije je u 8 sati počeo hitan sastanak na poziv predsjednika Aleksandra Vučića.Sastanku prisustvuju direktor Ureda za Kosovo Marko Đurić, ministar obrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović. Došli su i ministar i direktor policije, Nebojša Stefanović i Vladimir Rebić, kao i šef BIA Bratislav Gašić.

Izvor: N1


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada