hren

Teška prometna nesreća zbila se na 215. kilometru autoceste A1. U njoj je sudjelovalo šest vozila, pri čemu je jedan motociklist smrtno stradao.

U sudaru koji se dogodio nešto prije 15 sati na 215. kilometru, osim motocikla njemačkih registarskih oznaka, sudjelovalo je šest osobnih automobila, a po prvim informacijama iz policije, nitko iz automobila nije teže ozlijeđen.

Iz HAK-a upozoravaju da je zbog prometne nesreće na A1 između čvora MASLENICA i čvora SVETI ROK u smjeru Zagreba obustavljen promet.

Vozila se isključuju na čvoru Maslenica, obilaze državnom cestom (DC54) prema Gračacu i uključuju se na autocesti na čvoru Sv. Rok.

U vrijeme nesreće cesta je bila sklisla. Kolnici su mokri i skliski mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru.  HAK moli korisnike za oprez i strpljenje.

Očevid je u tijeku.


Prije 30 godina na našim je cestama smrtno stradavalo oko 1300 ljudi na godinu. Danas se taj broj znatno smanjio, ali i brojka od 300-tinjak poginulih je prevelika i u europskim razmjerima. Vlada mijenja zakon o Sigurnosti cestovnog prometa, s glavnim ciljem smanjiti broj poginulih za trećinu do kraja iduće godine.

Izvor: hr.n1info.com


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij