hren

U PONEDJELJAK GENERALNA PROBA
Dan prije inauguracije Zorana Milanovića, na Pantovčaku u ponedjeljak generalna proba. Proći će se svaki detalj tako da to u utorak sve prođe bez greške. To što je inauguracija s malo uzvanika, u manjem prostoru ne znači da je organizacija za protokol manje komplicirana

Stručnjaci za protokol kažu da je sve pomno osmišljeno - gdje će tko stati, kada će se krenuti, govoriti. Ni najmanji detalj nije prepušten slučaju. Isto vrijedi i za odijevanje - to mora biti decentna odjeća, ne smije biti šarena, ne smije se nositi ni puno nakita i naravno, mora se paziti i na materijale. Sve će biti pod povećalom i naravno da će se još danima komentirati tko je što nosio, što se jelo, kakav je bio govor.

Nema svečanijeg čina u državi od inauguracije. Najbolje to znaju oni koji su je i imali.

Ivo Josipović progovorio je o svojoj inauguraciji.

"Naravno da sam razmišljao i o tome kako da to dobro izgleda i da ono što ću reći bude kvalitetno izrečeno, mislim da je govor bio vrlo pristojan. I naravno, mislio sam što će biti poslije na tim susretima koji su slijedili. Razmišljao sam i o tome jesmo li možda negdje pogriješili u izboru uzvanika, glazbe, izvođača, itd.,“, ispričao je bivši predsjednik Ivo Josipović za Novu TV.

Posebna pozornost pridaje se govoru.

"To se mora pažljivo pripremati. Ja sam na njemu radio jako dugo. Naravno da sam osobama s kojima sam radio dao da ga pročitaju i daju primjedbe, ali sam konačnu verziju opet na kraju sam izbrusio", dodao je bivši predsjednik.

Izbrusiti se do detalja mora i ono što će se nositi. Po protokolu odjeća mora biti - decentna. Na taj dan baš su svi i sve pod povećalom.

S inauguracijom na Pantovčaku - Zoran Milanović je na poprilično sigurnom terenu, smatra stručnjak za odnose s javnošću Jerko Trogrlić.

"Neće mu se zbrajati tko je sve došao, tko nije došao pa se tako neće dogoditi da se nađu nekakvi sumnjivi likovi kakve smo vidjeli na, recimo, prošloj inauguraciji i to je dobro za njega. Ono što je potencijalna opasnost je da lokacija Pantovčaka nešto što je ipak prilično nedostupno velikoj većini građana, za razliku od Markova trga", kaže Trogrlić.

Milanović će prisegnuti pred ustavnim sucima čiji je predsjednik, kako kaže za Dnevnik Nove TV, počašćen.

"Spreman sam, tremu nemam, ali uzbuđenja će sigurno biti. Dva puta sam polagao prisegu pred Predsjednikom Republike, a sada će biti obrnuto. Veselim se, baš kao i moje kolegice i kolege, jer se radi o svečanom činu prisege koja označava početak rada izabranog Predsjednika…", rekao je za Dnevnik Nove TV Miroslav Šeparović.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij