hren
 

KONJIČKA JANICA
Mlada Samoborka Josipa Koletić sa netom navršenih 18 godina postala je najmlađa seniorska pobjednica i prvak države u povijesti Hrvatskog preponskog jahanja.

Ovaj vikend je u novootvorenom konjičkom centru „EVAGO“ u Čehima održano prvenstvo Hrvatske u preponskom jahanju u svim kategorijama. U četiri dana natjecanja više od 100 konja i jahača odmjerilo je snage u svim kategorijama: od kadeta, juniora, amatera, mladih jahača, amazonki i seniora.

Mlada Samoborka Josipa Koletić sa netom navršenih 18 godina postala je najmlađa seniorska pobjednica i prvak države u povijesti Hrvatskog preponskog jahanja. Josipa je u paru sa svojim kastratom Layosom u odlučujućoj Grand Prix utakmici u Nedjelju na visini 145 cm bila bolja od našeg poznatog Alkara i jahača Andrije Hrgoviča.

Josipa je sa svojim konjima (Layos, Checker i Ascot) dominirala sva četiri dana turnira. Osvojila je u pojedinačnim utakmicama 3 prva mjesta, jedno drugo i 2 treća mjesta te zlatnu medalju u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Josipa inače živi i jaše u Njemačkoj pod mentorstvom jednog od najboljih jahača u povijesti Ludgera Berbama, koji je bio 4 puta olimpijski pobjednik, 2 puta osvajač svjetskog kupa i 5 puta prvak Europe.

Prvenstvo države organizirano je na nivou Europskih natjecanja, a ohrabruje činjenica da je ove godine oboren rekord po broju učesnika. Sve više djece i mladih odlučuje se za ovaj sport, a i sve je više uzgajivača sportskih konja. A sudeći po ostvarenim rezultatima mlade Josipe Koletić, Hrvatska ima još jednog kandidata za osvajanje europskih i svjetskih medalja.

U zadnjih godinu i pol dana Josipa postiže zapažene rezultate na jakim međunarodnim turnirima u Europi (Lamprechtshausen, Riesenbeck, Fontainebleau, Perlbergen, Munster, Gorla Minore ), gdje je često visoko plasirana i ravnopravno se natječe sa jahačima iz jakih konjičkih nacija.

Rezultate prvenstva Hrvatske u preponskom jahanju možete naći na slijedećim linkovima.

Kompletni rezultati utakmica

Rezultati prvenstva

 

 

Izvor : Gol.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij