SPORNA SNIMKA SE ISTRAŽUJE
HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek obratio se novinarima. Tušek je glavni akter posljednje u nizu afera nakon što je u javnost puštena snimka sastanka na kojem je nezavisnom vijećniku nudio pomoć i funkcije u zamjenu za protuuslugu. Podnio je ostavku na mjesto u županijskom HDZ-u, ali ostaje saborski zastupnik.

Žarko Tušek podnio je ostavku na dužnost predsjednika županijskog odbora HDZ-a. Tušek je kazao da je "ovo tužna epizoda koja je protuzakonitim snimanjem došla u javnost", kazao je.

Istaknuo je kako ne želi biti uteg HDZ-u koji napokon ima šansu dobiti župana u Krapinsko-zagorskoj županiji na lokalnim izborima. Kaže da će stranci ostati na raspolaganju svojim znanjem i iskustvom.

Rekao je i da je Šimunić inicirao sastanak te ga nezakonito snimao. Dodaje da će zadovoljštinu tražiti na sudu jer je Šimunić time nanio veliku štetu njegovom ugledu, obitelji, njegovim stranačkim kolegama i stranci. 

Zahvalio je ministrima i suradnicima koji su mu pomagali na političkom putu. "Na neki način se želim ispričati dijelu ministara", kazao je drhtavim glasom i dodao kako poštuje svakog čovjeka i kolegu i oduševljen je njihovim uspjesima.

Kaže da mu je žao što ga mediji ovako tretiraju nakon njegovog cijelog životnog puta.

Razgovarao je s premijerom Andrejom Plenkovićem koji mu, kaže, nije zamjerio kritike upućene Vladi koje se čuju u snimkama. 

Tušek kaže i da je notorna laž da je bio u samoizolaciji u trenutku kad je bio na spornom sastanku. Ističe da se samo tako izrazio.

"Nitko me nije zvao od nadležnih institucija. Kada me nazovu sve ću im objasniti. Svoj mandat sam osvojio sam", rekao je i potvrdio da ostaje saborski zastupnik.

Politička odgovornost predsjednika krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarka Tušeka bit će tema sjednice Predsjedništva stranke, a USKOK je policiji naredio izvide protiv njega.

Sve je počelo kada je u javnosti objavljena snimka razgovora između njega i gradskog vijećnika Oroslavja Viktora Šimunića. U prvoj snimci Šimuniću je nudio tajnu logističku potporu u predizbornoj kampanji i fotelje u zamjenu da Šimunić postizborno podrži HDZ-ovu koaliciju, a u novoj snimci, objavljenoj sinoć, čuje se i osobno negativno mišljenje Tušeka o nekim ministrima u Vladi te njegove ambicije da želi biti ministar ili politički tajnik HDZ-a.

Danas je objavljena i treća snimka u kojoj Tušek govori i kako je u samoizolaciji tijekom sastanka. Saborski zastupnik HDZ-a ustrajno sve demantira.

Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij