NEKOLIKO odvjetnika bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa reklo je da ga neće braniti nekoliko dana prije njegova suđenja za opoziv, objavili su CNN i drugi američki mediji.

Petero odvjetnika, među kojima su navodno dva voditelja odvjetničkog tima njujorškog milijardera, prekinulo je suradnju s njim nakon nesuglasica u vezi s načinom postupanja, objavila je televizijska mreža, pozivajući se na anonimne izvore.

Ne odustaje od teze o masovnoj prijevari na izborima

Trump je htio da njegovi odvjetnici nastave braniti tezu o masovnoj prijevari na predsjedničkim izborima koja je omogućila pobjedu demokrata Joea Bidena, umjesto da se usredotoče na zakonitost sudskog progona predsjednika koji više nije na dužnosti, dodao je CNN koji napominje da bivši predsjednik nije voljan razgovarati o tome.

Među odvjetnicima koji su dali ostavku jesu Butch Bowers i Deborah Barbier koji su trebali biti voditelji odvjetničkog tima Donalda Trumpa, navode televizijska mreža i druga glasila.

"Puno smo radili, ali još nismo donijeli konačnu odluku o našem pravnom timu, učinit ćemo to uskoro", napisao je na Twitteru Jason Miller, Trumpov savjetnik, reagirajući na informacije u medijima.

Suđenje Donaldu Trumpu za "poticanje na pobunu" nakon upada njegovih pristaša na Kapitol 6. siječnja treba početi 9. veljače.

No sa samo pet republikanskih senatora koji su spremni pridružiti se 50 demokratskih senatora koji misle da bivšem predsjedniku treba suditi, najvjerojatnije se neće postići dvotrećinska većina, ili 67 senatora, potrebna za nastavak postupka.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada