Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je u srijedu da je borba protiv korupcije stalna i kontinuirana.

“U vremenu naše Vlade borba protiv korupcije je stalna i kontinuirana. Manifestira se tako da polcija, DORH i USKOK rade svoj posao samostalno, neovisno, nepristrano, tajno i kada se tako radi, onda je sigurno da ćemo nastaviti s iskorjenjivanjem korupcije. Ne mogu komentirati pojedinosti konkretnog slučaja, znam o tome koliko i vi. Vidjet ćemo kada će USKOK obavijestiti javnost o konkretnom predmetu”, rekao je Plenković prilikom posjeta Vučevici na novinarsko pitanje o velikoj akciji policije i USKOK-a u Zagrebu, a u kojoj je, između ostalog, priveden i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Čelnici srbijanske Službe državne sigurnosti (SDB) Jovica Stanišić i Franko Simatović osuđeni su u srijedu na po 12 godina zatvora zbog zločina u Bosanskom Šamcu, a sud u Den Haagu nije utvrdio njihovu odgovornost “za bilo koji drugi zločin”. Premijer Plenković je rekao da nije uspio čuti i pročitati cijelu presudu jer je bio na putu.

“Ne mogu u ovom trenutku do kraja znati, nisam imao vremena pročitati, ali iz ovoga što mi suradnici govore, vidim da su optuženi sani za Bosanski Šamac. Smatramo da su Stanišić i Simatović bili među ključnim ljudima za provođenje velikosrpske politike, za agresiju na Hrvatsku i BiH, da su sudjelovali u najstrašnijim lzoličnima i da vjerujemo da će u žalbenom postupku Rezidualni mehanizam uzeti u obzir njihovu ulogu u tim procesima na adekvatan način. Podzravljamo osuđujuću presudu, ali ne možemo biti zadovoljni s obzirom na njihovu ulogu 90-ih godina, da je time donesena pravedna presuda”, rekao je Plenković.

Izvor : N1info


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada