trogir sjednica mala

- Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira održana je povodom Dana grada i blagdana Sv. Ivana Trogirskog koji se slavi u nedjelju 14. studenog. Sjednici je nazočio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, a među uzvanicima bili su još i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i župana Splitsko-dalmatinskog Stipe Čogelja te predstavnici brojnih institucija, gradova i općina.

Predsjednik Milanović drugu godinu za redom prisustvovao je proslavi dana Grada te iskazao naklonost koju gaji prema Trogiru.

- Moram biti objektivan, volim svaki grad i svako selo, ali moram biti i malo subjektivan i reći da nikada u Trogiru nisam doživio nešto što nije lijepo i dolazit ću ovdje uvijek. Neću vam dijeliti savjete nego reći da se borite. Popravite u ovom povijesnom biseru ono što treba, za što niste vi krivi, a to je izazov. Mladi ste i dalje, ali sada imate iskustva. Radite, borite se i još više koristite EU fondove - rekao je predsjednik Milanović.

Prisutnima se obratio i izaslanik Čogelja, naglasivši sjajnu suradnju s Trogirom na niz projekata. Gradonačelnik Ante Bilić u svom govoru istaknuo je milijunske investicije i brojne realizirane projekte, ali posebno podcrtao razinu komunikacije Grada s građanima, ali i svim ostalim dionicima.

trogir sjednica tekst

- U Trogiru se zadnjih godina grade mostovi, i ne samo ovi vidljivi – novi most koji smo dobili 2018., stari koji se trenutno obnavlja, most preko Foše koji ćemo obnoviti sljedeće godine. Jednako važni mostovi koje gradimo su i oni simbolički. Gradimo normalne odnose, sjedimo i otvoreno komuniciramo sa svima od Županije, Hrvatskih cesta, Vodovoda, investitora odakle god da dolazili i to je jedini ispravan put za lokalnu zajednicu - poručio je gradonačelnik Ante Bilić.

Jedan od glavnih fokusa u narednom periodu bit će nova EU financijska perspektiva za koju Grad ima pripremljenu dokumentaciju za 16 projekata koje želi financirati ovim putem.

- Iskorištena EU sredstva u 2021. godini u usporedbi s 2017. veća su za preko 9000 posto. Nije greška. Devet tisuća posto. To su podaci Fine, a ne neka prigodno prilagođena statistika. Među Top 10 gradova smo po povlačenju europskog novca. Predsjedniče, zadnji put rekli ste da je to glavno mjerilo, ponosan sam što se možemo ovime pohvaliti i što imamo s čime tražiti vašu i podršku - istaknuo je gradonačelnik.

- Puno toga 'zbili' smo u četiri godine, ali apsolutno nikakva revolucija nije se dogodila i koliko god, ja osobno nekad bio nestrpljiv, ona moguće ni ne bi bila najbolje rješenje. Malim koracima, bez zaustavljanja, postajemo normalan grad s jasnom vizijom, stabilnom upravom i građanima koji podržavaju suvremene demokratske politike. I to je naš Trogir. Već sam svima dosadio ponavljajući priču o 'najpoželjnijem malom gradu na obali', ali to je moja vizija od koje ne odustajem i čija struktura je već postavljena - istaknuo je gradonačelnik.

Posebno se zahvalio dobitnicima godišnjih nagrada Grada, a nagrada Grada za životno djelo dodijeljena je Ivi Dellaleu, osobna nagrada Tudoru Biliću, skupne nagrade Udruzi TOMS i ŽRK Trogir; plakete Grada Klubu DDK Trogir, Jakovu Praliji i Sportsko rekreativnoj udruzi Sv. Mavar Žedno, a medalje Grada Ivi Frani, Tonćiju Biliću i Vlasti Omelić.

Foto: Grad Trogir


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno