johnson cjepivo

Regulatorno tijelo Europske unije za lijekove priopćilo je u ponedjeljak da procjenjuje podatke o booster dozi cjepiva protiv COVIDA-19 od Johnson & Johnsona nakon prijave, a odluka bi mogla doći "u roku od nekoliko tjedana".

Traženo je odobrenje za korištenje booster doze jednokratnog cjepiva, cjepiva protiv COVIDA-19 Janssen, koje se daje najmanje dva mjeseca nakon prve doze osobama starijim od 18 godina, priopćila je Europska agencija za lijekove (EMA).

Suočena s porastom broja slučajeva COVIDA-19, Europska unija je ubrzala proces odobravanja booster doze i održivih opcija liječenja osim cjepiva. Booster kampanje u početku su bile usmjerene na starije osobe i one s oslabljenim imunološkim sustavom.

Europska unija je do sada dala mRNA cjepivima Pfizer-BioNTecha i Moderne zeleno svjetlo za treću dozu najmanje šest mjeseci nakon standardnog cijepljenja s dvije doze. Razmatra se i AstraZenecina booster doza.

Američki regulatori prošli su tjedan proširili odobrenje za booster doze cjepiva Pfizer-BioNTecha i Moderne protiv COVIDA-19 na sve potpuno cijepljene odrasle osobe, nakon što su prethodno odobrili dopunske doze cjepiva za sve primatelje J&J cjepiva.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada