nasilje

Inicijativa saborskih zastupnica za zaštitu žrtava seksualnog nasilja u srijedu je, nakon ubojstva žene u Splitu, pozvala na veće izdvajanje proračunskih sredstava za zaštitu žena, a Klub socijaldemokrata je najavio dopunu KZ-a kojom se uvodi kazneno djelo femicida.

Opširnije...

plenkovic sabor

Premijer Andrej Plenković predstavio je u srijedu u Saboru prijedlog Državnog proračun za 2022., najvažniji financijski dokument države, istaknuvši kako je glavna zadaća preusmjeravanje s kriznog upravljanja prema konkurentnosti i stvaranju novih radnih mjesta.

Opširnije...

benzinska crpka

Da nema vladine regulacije, benzin bi sad stajao 11,39, a dizel 11,46 kuna po litri, piše u srijedu Večernji list.

Opširnije...

aglomeracija st

Jučer je na splitskoj rivi održana manifestacija Dani otvorenih vrata EU projekata Urbane aglomeracije Split za koju su građani pokazali izniman interes, a najviše su ih zanimale informacije o Urbanoj aglomeraciji Split, o projektima koji se trenutno realiziraju uz pomoć bespovratnih EU sredstava, te su davali su svoje prijedloge za buduće projekte, a najviše ih je interesirala mogućnost energetske obnove objekata naročito u staroj gradskoj jezgri.

Opširnije...

pandemic

Pandemija covida-19 mogla bi iduće godine početi popuštati i postupno se pretvoriti u endemsku bolest poput drugih s kojima čovječanstvo živi, ne oduži li se zbog velike nejednakosti u dostupnosti cjepiva i pojave opasnijih varijanti virusa.

Opširnije...

stop aids

Cjepiva protiv covida obećavala su već nekoliko mjeseci nakon što se koronavirus proširio svijetom. Zašto su onda desetljeća istraživanja HIV-a i AIDS-a nisu polučila napredak u razvoju cjepiva protiv bolesti koja je samo prošle godine odnijela oko 680.000 života?

Opširnije...

zeljka radosevic

[VIDEO] "Nad uhićenim muškarcem je u tijeku kriminalističko istraživanje"

Opširnije...

hrvatska shengen

Nizozemci ne žele dati suglasnost za primitak Hrvatske u Schengen jer Nizozemska ima tehničku vladu, piše današnji Večernji list.

Opširnije...

ivo ivic

Infektolog Ivo Ivić iz KBC-a Split za N1 je komentirao epidemiološku situaciju vezanu uz epidemiju koronavirusa.

Opširnije...

austrija ski

Hrvatima omiljena skijaška destinacija Austrija uvodi neke novitete vezane za koronavirus, a oni bi mogli zadati glavobolju onima koji su mislili otići ondje na skijanje u tradicionalnom hrvatskom tjednu što ove godine započinje početkom siječnja

Opširnije...

testiranje

PRIJE dva tjedna na snagu je stupila odluka po kojoj svi zaposleni u državnim i javnim službama moraju imati covid-potvrde ili se u protivnom trebaju testirati dva puta tjedno.

Opširnije...

lisice

Zagrebačka policija uhitila je muškarca koji je tijekom nedavnog prosvjeda protiv Covid potvrda u Zagrebu reporterki Al Jazeere uzeo mikrofon usred javljanja uživo, i protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa.

Opširnije...

kokain

Crnogorska policija zaplijenila je u ponedjeljak 37 kilograma kokaina pronađenog u vozilu albanskih registarskih oznaka na graničnom prijelazu Debeli brijeg-Karasovići te je uhitila državljanina Albanije koji je pokušao drogu unijeti u Hrvatsku.

Opširnije...

istanbul nevrijeme

ČETIRI osobe, uključujući i jednog stranog državljanina, smrtno su stradale tijekom ekstremne oluje u Istanbulu, javlja Reuters. 

Opširnije...

pazar

Parkovi i nasadi su objavili poziv za zainteresirane zakupce na splitskim tržnicama.
Uz mogućnost jamčevine, pruža se prilika svim zainteresiranima za unajmiti prostor.

Opširnije...

oranice

Udio stranaca među kupcima nekretnina 2010. bio je 14 posto, a 2020. svaki je četvrti bio stranac, piše današnji Večernji list, navodeći da Slavonija čeka srpanj 2023. kad istječe zabrana prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima.

Opširnije...

advent zagreb

Hrvatski građani u 2021. su prosječno turistički putovali 2,7 puta, što je manje od 3,4 putovanja u 2020., i pritom na putovanju trošili oko 8.000 kuna, za razliku od lanjskih 6.100, a zbog pandemije i lošijih financija većina ne planira i ne zna hoće li putovati ove zime, ali planira neko adventsko putovanje.

Opširnije...

webshopping

Prema uzoru na Ameriku, i u Hrvatskoj se posljednjih godina održava Crni petak. Unatoč tomu sniženja kod nas još nisu na razini onih u Americi gdje kupci kampiraju ispred trgovina jer su cijene snižene i do 90 posto. Zbog pandemije raste prodaja u internetskim trgovinama. Potrošači koji kupuju putem interneta imaju pravo, ne navodeći razlog, raskinuti ugovor sklopljen na daljinu u roku od 14 dana od preuzimanja robe.

Opširnije...

uber

Uber se u Hrvatskoj oporavlja nakon lanjskih pandemijskih restrikcija te planira nastaviti s ulaganjima i širenjem, kaže za Hinu country menadžerica Ubera za Hrvatsku Morena Šimatić.

Opširnije...

svicarska glasanje

Usred petog vala koronavirusa, velika većina Švicaraca danas je na referendumu koji je obilježio vrlo visok odaziv, podržala zakon koji omogućuje uvođenje covid potvrda. 

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij