Ni nakon dva dana potrage nije pronađen nestali ribar (M. G.) iz Kaštel Štafilića koji je 23. veljače na 5 metarskoj brodici isplovio iz Trogira u ribarenje, a u potragu se jučer uključio i helikopter Obalne straže - stoji u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Potraga će se nastaviti i danas, a područje nestanka pretraživat će zrakoplov Obalne straže, plovilo pomorske policije i plovilo Lučke ispostave Trogir.
Mole se svi koji budu imali informaciju o ovom slučaju da dojave na novi broj Nacionalne središnjice 195.

Helikopterom je pretraženo područje iznad hridi Mulo ispod Primoštena, otok Svetac, rt Proizd na Korčuli, Omiš, Čiovo, no bez rezultata.

Šire područje oko otoka Drvenik Mali i Drvenik Veli, trogirsko te područje oko Visa, Biševa i otoka Sveca, kao i južnu i sjevernu stranu otoka Brača pretraživala su jučer plovila „Sv. Jure“ i „Sv. Mihovil“ pomorske policije Split i plovila „Marjan“ i Trogir“ lučkih ispostava Milna i Trogir.

Podsjećamo, potraga je počela u ponedjeljak, 27. veljače nakon što se ribar četiri dana nije vratio iz ribarenja. Njegov nestanak prijavio je prijatelj zabrinut što se ribar ne javlja na mobilni telefon.

Nakon policijske dojave Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC), započela je potraga za ribarom na crveno bijeloj brodici s kabinom, imena „Tijana“.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno