hren
 

Odvjetnici Ivana Medaka, Ivana Tomaškovića, Joze Bazine, Drage Rogulja i Branka Tišljara, optuženih za izazivanje stravične željezničke nesreće u Rudinama u ljeto 2009. godine, i danas su svojim pitanjima pokušavali “poljuljati” vještvo petorice vještaka Centra za krim vještačenja “Ivan Vučetić”, a prema kojem je retardant TG 300 glavni uzrok izlijetanja nagibnog vlaka pri čemu je poginulo šest putnika.

Obrana je nastojala dokazati kako testovi koje su radili vještaci i na temelju kojih su došli do svog zaključka, nisu bili valjani jer nisu rađeni u istim uvjetima u kojima se dogodila nesreća. Tako su, primjerice, pitali vještake što su zatekli na mjestu nesreće te kako su utvrdili da je na tračnicama bio baš sporni retardant.

- Na licu mjesta smo utvrdili da se na obje tračnice, drvenim pragovima te kamenjima između njih i pored tračnica nalazi kruta bijela tvar. Retardant se nakon nanošenja pri povišenoj temperaturi pretvara u uljastu tekućinu, a nakon 10 minuta se kristalizira. Nismo ispitivali čvrstoću kojom se retardant drži za prugu - kazali su, među ostalim, vještaci.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij