DVOJE OZLIJEĐENIH
U srijedu navečer, nešto iza 19.30 sati, prilikom aktiviranja eksplozivne naprave u liječničkoj ordinaciji dr. Anđelka Kovača u Kaštel Štafiliću, ozlijeđene su dvije osobe. Pružena im je liječnička pomoć, a na mjestu događaja policijski službenici odmah su vršili očevid.

Na samom kraju radnog vremena, kako smo doznali na terenu,u ordinaciju dr. Kovača na Cesti Franje Tuđmana u Kaštel Štafiliću, ušao je 54-godišnjak, otprije poznat policiji, te je bacio eksplozivnu napravu, pri ćemu je ozlijedio i liječnika i sebe. Medicinska sestra, koja je također bila u ordinaciji nije ozlijeđena.

- Čuli smo eksploziju i nas pet-šest smo odmah potrčali vidjeti što se dogodilo. Mislili smo da je eksplodirala plinska boca, no kroz razbijene prozore vidjeli smo da sestra hoda ordinacijom i pokušava dozvati pomoć - kazao nam je jedan od Kaštelana, koji je u trenutku eksplozije sjedio u kafiću koji se nalazi u prizemlju zgrade, u kojoj je na 1. katu smještena ordinacija.

Prema riječima očevidaca, hitna pomoć i policija došli su u kratkom roku, a ozlijeđene osobe, liječnik i napadač bili su pri svijesti, ali poprilično krvavi, a kazali su nam i  kako su neki od njih napadača vidjeli prije događaja i učinilo im se ili da je psihički rastresen ili u alkoholiziranom stanju.

Ozlijeđeni su primljeni na Hitni kirurški prijem splitske bolnice, gdje je utvrđeno da ozljede kod obojice nisu opasne po život. Nakon liječničke obrade dr. Anđelko Kovač pušten je na kućnu njegu, dok je napadač zadržan na bolničkom liječenju te pod nadzorom policije.

Inače, dr. Kovač ordinaciju na ovoj lokaciji otvorio je nedavno, a prije je imao ordinaciju na  Resniku te je radio kao liječnik u Prgometu.

- Doktora poznajem i o njemu mogu reći samo najbolje, uvijek spreman pomoći bilo kome. Napadača ne znam - kazala nam je vidno uznemirena Ivka Vrdoljak iz Kaštel Lukšića, koju je policija pozvala jer je ona vlasnica zgrade u kojoj se eksplozija dogodila.

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (11)

 • (Gost_8170)

  Malo za promjenu da se i Kaštela nađu na stranicama crnih kronika. Nisu dugo :(

  oko 3 godina prije
 • 007 (Gost_3940)

  zna li se tko je bombaš?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9179)

  3940) zna li se tko je bombaš?
  Piše u Slobodnoj: 54-godišnji Marko Tatarević iz Kaštel Starog kojemu je "pun ku... svega".nu

  oko 3 godina prije
 • nova verzija dođi u kaštela (Gost_8656)

  dođi u kaštela tamo te čekam ja sa bejzbol palicom i nožima , u sjeni s puškama i ručnim bombama ja ću te reketariti i pokrasti

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7171)

  oba dva

  oko 3 godina prije
 • 007 (Gost_4096)

  samo da se zna da se ovo dogodilo u Kaštel Novom a ne u Kaštel Štafiliću jer svi koji su u Nehaju sa gornje strane ceste imaju adrese na Kaštel Novi

  oko 3 godina prije
 • 111 (Gost_7175)

  a tko je bacio bombu?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2158)

  čudi me da je ovaj čovik bacija bombu na likara. likar je dobar ,vridan ,radi i u prgometu i u kaštelima.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7167)

  Ovo se dogodilo u Štafiliću, isto tako nova osnovna škola je u Štafiliću kao i groblje i još puno toga. Ovo je na znanje katastarskim Novljanima.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2158)

  zašto likar u ordinaciji nosi šiltericu. pa nije na ulici. likari su nekad bili uredni i fini.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6230)

  a ispod rumunji na ov i evimfetivi,je od rumunjske

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara