hren
 

NAPAD U VRSINAMA
- Osjećam se kriv za kazneno djelo kako nam se stavlja na teret optužnicom, kajem se i žao mi je što se to dogodilo - kazao je 22-godišnji Ivanda Vito Matijaš iz Kaštel Novog u petak na splitskom Županijskom sudu na početku suđenja u kojem se njemu i njegovom vršnjaku Ivanu Kelamu sudi za pokušaj ubojstva Matka Mikulića u siječnju ove godine. Identične riječi ponovio je i Kelam pred sudskim vijećem kojim predsjeda sudac Slavko Lozina.

Obzirom na njihovo priznanje, odvjetnici okrivljenih nisu imali što dodati u uvodnim govorima, a nakon toga su pročitani svi predloženi dokazi i iskazi svjedoka.

Nakon pola sata suđenja stiglo se i do obrana, pa su i Matijaš i Kelam opet ponovili isto i nisu željeli odgovarati na pitanja suda i tužiteljice. Suđenje je odgođeno do ponedjeljka kad se očekuje izricanje presude.

A dvojicu se mladića optužnicom tereti da su 20. siječnja ove godine oko 17,30 sati na području Županije splitsko-dalmatinske presreli Mikulića i nasilno ga ugurali u osobno vozilo marke Ford Fiesta u vlasništvu leasing kuće.

Uz ozbiljne prijetnje i protivno njegovoj volji odvezli su ga na osamljeno mjesto u Vrsine, a njegov su mobitel odbacili tijekom vožnje izvan vozila pored kolnika. Potom su 20-godišnjaka izveli iz osobnog vozila, kako stoji u optužnici, "odveli do ruba bunara i iz neutvrđenog vatrenog oružja, s ciljem da ga usmrte, u njega ispalili pet hitaca i nanijeli mu tešku tjelesnu ozljedu".

Nesretnom mladiću pucali su u prsa, oba koljena i obje ruke te su ga nakon ranjavanja gurnuli u u bunar dubine oko tri metra i osobnim se vozilom udaljili s mjesta događaja ostavivši ga u bespomoćnom stanju.

Dan poslije oko 13,00 sati propucanog i izmučenog mladića pronašao je prolaznik koji je odmah pozvao policiju.

I Matijaš i Kelam se nalaze u istražnom zatvoru.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI: