hren
 

Obitelj je zapela u snijegu na biokovskoj cesti na 1.420 metara nadmorske visine.
Posjet Biokovu u zimskim mjesecima može biti iznimno opasan, što je iskusila i obitelj s troje malodobne djece iz Kaštel Gomilice

Ova obitelj je u srijedu pozvala Hrvatsku gorsku službu spašavanja, jer su vozilom bez zimske opreme zapeli u snijegu na biokovskoj cesti u predjelu Kadulja (1.420 metara nadmorske visine).

Na teren su izašla tri gorska spašavatelja s terenskim vozilom i uz pomoć vitla izvukli osobno vozilo. Uz pratnju spašavatelja obitelj je sigurno nastavila povratak s planine. Akcija je završena u 18:15 sati kad su se spašavatelji vratili u bazu.

Ovo je druga akcija ovog tipa koja se dogodila u zadnjih mjesec dana na istom mjestu zbog nemara vozača i neposjedovanja zimske opreme, doznajemo iz HGSS-a. Park prirode Biokovo službeno je zatvoren o čemu postoji obavijest na ulazu u park, no na samoj cesti ne postoji nikakva prometna signalizacija koja bi posjetitelje upozorila na opasnost ili rampa koju se ne može proći.

I ovakve naizgled bezazlene avanture u planini mogu biti opasne.

– Biokovska cesta u dužini od 23 kilometra se ne čisti od snijega za osobna vozila, već povremeno za potrebe prijevoza djelatnika na odašiljaču na Svetom Juri, a uspon do tog najvećeg biokovskog vrha iznimno je zahtjevan. Iako je HGSS uvijek spreman pomoći, apeliramo na sve znatiželjne i željne snijega da ne idu na Biokovo vozilima dok je Park prirode Biokovo službeno zatvoren, kako ne bi dovodili u opasnost sebe i druge.- upozoravaju iz HGSS-a.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij