hren
 
NEZABORAVAN DOČEK - U KUĆU STIPE GELE NA STARU GODINU UPALI PROVALNICI
Više od 300.000 kuna za sada nepoznati provalnik ukrao je u noći sa Stare na Novu godinu iz obiteljske kuće Stipe Gele u Kaštel Kambelovcu.

Stipe Gelo je poznati splitski ugostitelj, vlasnik splitskog restorana "Adriana", trogirskog caffe bara "Martinini", te hotela "Park" u Livnu. Sef veličine 30x35 cm koji je bio ugrađen u betonski zid koji dijeli spavaću i dnevnu sobu, provalnici su odnijeli tako što su srušili dio zida jer je sef, priča nam Gelo, izrađen od kvalitetnog, teško provaljivog materijala.

Oko 14 sati toga dana Stipe Gelo se zajedno sa suprugom uputio na doček Nove godine u Livno, dok je njihov sin, kaže nam, obiteljsku kuću u Kaštel Kambelovcu napustio oko 18 sati ostavivši u kući kućnog ljubimca psa pekinezera. Zbog njega su, pričaju nam, ostavili otvorena balkonska vrata koja je iste večeri oko 20.20 sati njihova kćerka došla zatvoriti.

Nešto prije 22 sata, veli Gelo, dobiva telefonski poziv svog susjeda koji mu je kazao kako je pas dotrčao do njegove obiteljske kuće, no Gelo ističe kako mu tog trena ništa nije bilo sumnjivo, a i imao je većih briga - upravo u tim trenucima supruzi mu je pozlilo na dočeku Nove godine. Provalu i krađu sefa primijetila je njegova kći 1. siječnja oko 13.30 sati kada je došla nahraniti psa. Budući da je sef iz dnevne sobe na zidu bio prekriven umjetničkom slikom, a iz spavaće sobe teško uočljiv jer mu je boja vrata identična s bojom zida, Gelo je 90 posto siguran kako se radi o provalniku koji je dobro poznavao njegovu obitelj.

Provalnici se raspitivali kod susjeda

Zanimljivo je kako je dio ukradenog novca u iznosu od 20.000 eura Geli nedavno vratio dužnik, a uz to u njemu se nalazilo i drugih stranih valuta, vrijednog nakita, od kojega su velikim dijelom drage uspomene, rezervni ključevi SL-mercedesa, knjižice vozila, vrijedni papiri te dvije štedne knjižice.

- Teško je pretpostaviti radi li se o nekom tko stanuje u blizini nas, no gotovo sam siguran da nas provalnik poznaje - ističe Gelo. Kaže kako po susjedstvu kruže priče o tome da su se dva nepoznata muškarca u posljednje vrijeme pojavljivala na vratima obiteljskih kuća raspitujući se za ljude s prezimenima za koja susjedi nikada nisu čuli. Potvrdio nam je kako će zatražiti i popis telefonskih brojeva koji su zvali njihov broj obiteljske kuće, ne bi li se utvrdilo kako je netko provjeravao jesu li odsutni.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul