OZLJEDA NA KUĆNOM PRAGU
Zbog napada na dvojicu policajaca, pri čemu je jednog i ozlijedio, 36-godišnji Dražen M. iz Kaštel Starog osuđen je na Općinskom sudu u Splitu na godinu i osam mjeseci zatvora.Od toga će, po pravomoćnosti presude, deset mjeseci provesti iza rešetaka, dok će preostalih deset mjeseci biti na slobodi uz uvjet da u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo. U kaznu mu se uračunava i nešto više od tri mjeseca provedena u istražnom zatvoru.

Dražen M. je osuđen jer je 28. rujna 2017. godine, oko 20.40, u Kaštel Starom napao dva uniformirana kaštelanska policajca koji su došli na njegovu kućnu adresu zbog dojave da je prijetio D.V.-u.

Nakon što je jedan policajac zakoračio u njegov stan, Dražen je zalupio ulaznim vratima prema njemu i prikliještio mu desnu ruku. Kad su ipak uspjeli ući u stan, istog je policajca više puta povukao za službenu odoru i udario ga rukama i nogama po glavi i tijelu. Policajac je od udaraca zadobio ozljede – oguljotine kože i rane razderotine desnog lakta, lijeve podlaktice i potkoljenice.

Napao je i drugog policajca kojeg je udario u glavu pa mu je pala službena kapa, a i nekoliko im je puta zaprijetio da će ih ubiti, zaklati i baciti im bombu na policijsku postaju.

Okrivljeni je na suđenju sve priznao i ispričao se zbog napada na policajce. Sudilo mu se također i za prijetnju D.V.-u, odnosno da mu je istog dana kad je napao i policajce više puta rekao da će ga ubiti ako se u roku od deset dana ne odseli iz Kaštela, da zna gdje mu djeca idu u vrtić i školu i da će i njih ubiti, da će mu baciti bombu u kuću te da će njega mučiti i baciti ga u Kevinu jamu.

No, u tom je dijelu optužba odbijena po prijedlogu ODO-a jer je oštećeni pisao tužitelju navevši da odustaje od kaznenog progona.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI: