BIJEG NAKON CJELONOCNE POTRAGE UHIĆEN VOZAČ IZ PODGORE
Zbog sumnje daje u noći s ponedjeljka na utorak u Kaštel Šafiliću automobilom fiat croma izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao pješak, duševno oboljeli Goran Vuletić (31) iz Splita, u Postaju prometne policije jučer je priveden SA. (36) iz Podgore.

Pregazio pješaka i pobiegao u noć

Potraga za vozačem

Osumnjičen je daje između 23 sata navečer i jedan sat ujutro, vozeći se od Splita prema Trogiru, oborio Vuletića koji je pješačio pokraj ceste, te nakon nesreće pobjegao. Uhićenje jučer prijepodne, nakon čega je odveden na policijsku obradu.

Tijelo preminuloga Gorana Vuletića u utorak oko 7.15 sati uz Jadransku magistralu u Šafiliću pronašli su slučajni prolaznici o čemu su odmah izvijestili policiju. Sama nesreća se dogodila neposredno pred skretanje za Rudine, a tijelo mladića je ležalo na sjevernoj strani kolnika, neposredno uz cestu.

Očevidom je utvrđeno da je nesreću najvjerojatnije izazvao svijetlosivi automobil, starijega godišta proizvodnje, a prema ostacima dijelova automobila dalo se pretpostaviti daje riječ o vozilu koje ima kockasti oblik svjetala. Na mladića je vozač naletio desnom stranom vozila, a policija je prema načinu udarca i ozljedama mladića zaključila da bi vozilu iz nesreće trebao biti oštećen branik, prednji desni far ili vjetrobransko staklo.

Uhićen u Kaštelima

Sumnjivca je, prema ovim pretpostavkama, jučer u prijepodnevnim satima na području Kaštela uočio policajac koji gaje zaustavio i isključio iz prometa, nakon čega je uhićen.

Obdukciju poginuloga Gorana Vuletića obavio je sudski vještak i patolog dr. Antonio Alujević, koji je utvrdio da je mladić preminuo od teških mnogostrukih ozljeda, kao i da je tijelo pronađeno 6 i 8 sati nakon smrti. Očevid na mjestu nesreće obavio je istražni sudac uz asistenciju prometnih policajaca.

Kobni silazak s vlaka

Kako kod poginulog mladića nisu pronađeni nikakve isprave, policajci su, osim u potragu za vozačem, krenuli i u odgonetavanje identiteta nesretnog mladića.

Ubrzo se utvrdilo da bi se moglo raditi o Goranu Vuletiću, koji se u ponedjeljak, vlakom, s majkom vraćao iz Zagreba u Split. Mladić je oko 16.10 sati u Kaštel Starom izišao iz vlaka i od tada mu se gubi svaki trag.

Njegov nestanak je policiji prijavio njegov otac, u utorak 15-ak minuta iza ponoći. Do tada se obitelj nadala da će se Goran do večeri vratiti kući.

Definitivna potvrda da se radi o Goranu Vuletiću došla je na Odjelu za sudsku medicinu i patologiju KB-a Split, gdje je njegovo tijelo prepoznao otac. 

 

Hvatao krivolovca, usmrtio pješaka

ŽURBA POLICAJAC IZAZVAO PROMETNU NESREĆU KOD TROGIRA
Hitajući na policijski zadatak u ponedjeljak oko 23.15 sati, Joso Vujić (37) iz Kaštela, pomoćnik načelnika Pomorske policije, izazvao je prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao pješak Branko Krolo (67) iz Zagreba. Do nesreće je došlo u Trogiru na predjelu Brigi, kada je Vujić upravljajući svojim osobnim automobilom golf zbog neprilagođene brzine oborio Krolu koji je izvan obilježenog pješačkog prijelaza prelazio cestu.

Bez alkohola

Nedugo nakon nesreće, teško ozlijeđeni pješak je tijekom prijevoza u KB Split preminuo. Tijekom policijskog očevida Vujić je alkotestiran te je utvrđeno da u trenutku nesreće nije bio alkoholiziran. Kako doznajemo od Marine Kraljević-Gudelj, glasnogovornice splitske policije, Vujić je osobnim automobilom jurio na područje Resnika gdje je u krivolovu na prstace uhićen N.Ž. (26) iz Kaštel Štafilića.

- Joso Vujić je, želeći što prije doći na mjesto krivolova, iz svoje kuće na intervenciju otišao osobnim automobilom. Nije želio gubiti vrijeme traženjam službenog vozila, zbog čega bi morao otiči u Policijsku postaju. U toj žurbi i želji za što bolje obavljenim poslom dogodila se nesreće u kojoj je nažalost Branko Krolo izgubio život - zaključuje Marina Kraljević-Gudelj. '

Krivolovac je uhićen oko 23.40 sati na priobalnom području Resnika i od njega je oduzeto pet kilograma prstaca, par peraja, ronilačko odijelo, opasač s dva utega i čekić.

'Mnogostruke ozljede'

Nakon očevida tijelo poginulog Krole prevezeno je Patologiju splitske bolnice, gdje je sudski vještak i patolog dr. Antonio Alujević obavio obdukciju kojom je utvrđeno da je Zagrebčanin preminuo od posljedica teškh mnogostrukih ozljeda.

Izvor: Slobodna Dalmacija

 

PP KAŠTELA, 05/08.01.2007. g. nepoznata osoba je ušla u ograđeni prostor poduzeća te otuđila 70 komada limova i 16 nedovršenih rezervoara zapremine 100 litara od inoxa. Šteta 40 000 kn. Izvidi su u tijeku.

Izvor: Pu-st.mup.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij