hren
 
PREOKRET NEOČEKIVANIM ISTUPOM NASTAVLJENO SUÐENJE ERIKU RUBINIĆU
Erik Rubinić (29) odlučio je priznati ubojstvo iz koristoljublja svog ljubavnika Mije Vidovića (64) u njegovoj kući u Kaštel Lukšiću u listopadu 2005. godine bojeći se kako će u protivnom umjesto u zatvor otići u bolnicu za psihički bolesne osobe.

Radije priznao nego da ide psihijatrima

Njegov branitelj mr. se. Željko Gulišija pokušao ga je spasiti dugotrajne kazne zatvora do 40 godina koja mu prijeti u slučaju da ga osude zbog zločina iz koristoljublja te je predložio sebe kao svjedoka na suđenju što je vijeće odbilo. Rubiniću će se objaviti presuda danas u 12.30 sati.
Do sada se, naime, Rubinić branio kako je ubio Vidovića jer ga je on htio zadaviti kako bi spriječio da ode od njega. Novac je uzeo nakon zločina, ali to nije bio sami motiv.

Dramatični preokret

Tijekom glavne rasprave Rubinić je protekloga ljeta već
jednom dramatično priznao ubojstvo iz koristoljublja želeći što prije okončati suđenje, ali ga je njegov branitelj uspio smiriti te je priznao kako je sve kazao u afektu. Ovaj put je ustrajao u priznanju.
Na raspravi u srijedu svjedočili su sudski vještaci psihijatri prof. Borben Uglešić iz Splita i dr. Miroslav Goreta iz Centra za forenzičku psihologiju iz Zagreba. Dvojica stručnjaka usuglasili su se kako je Rubinić u slučaju daje počinio zločin u samoobrani tj. u afektu bio smanjeno ubrojiv.

Nemoćni odvjetnik

Samim tim preporučili su mjeru obveznog liječenja. Također su naveli kako je u slučaju daje ubio Miju Vidovića radi novca Rubinić sasvim ubrojiv i nije mu potrebno liječenje. Želeći po svaku cijenu izbjeći psihijatrijsku ustanovu, Rubinić se odlučio na presudan korak.
- Ubio sam Miju radi novca. Sve priznajem, izjavio je s optuženičke klupe ne obazirući se na svog odvjetnika.

Branitelj je nakon dramatičnog preokreta pokušao spasiti svog klijenta predlažući sebe kao svjedoka čime bi dobio mogućnost da iskaže što mu je Rubinić do tada kazao o zločinu. Sudsko vijeće odbilo je takvu opciju i nakon završnih riječi odredilo objavu presude.

Kućni majstor i nudistička plaža

Na suđenju je saslušan i svjedok Andrija K. koji je živio s Mijom Vidovićem tri godine. Erik ga je upitao koja je bila priroda odnosa njega i Mije, na što je svjedok kazao kako mu je on bio 'kućni majstor".
- A sjećate li se kako smo se nas dvojica upoznali na nudističkoj plaži gdje ste bili s Mijom? Mislite li kako je to uobičajen odnos s kućnim majstorom? - pitao je Rubinić svjedoka, ali ga je prekinuo predsjednik sudskog vijeća.

Katarina MARIĆ BANJE

 

Prijavljeni zbog krivolova

Kaznene prijave zbog protuzakonitog ribolova policija je podnijela protiv tri osobe iz Trogira i Kaštel Starog.

Kako saznajemo, trojica su otkrivena u utorak, oko 15 sati, u Kaštelanskom zaljevu, predio Miševac. Trogirani I.N. (26) i Z.J. (45), te I.U. (36) iz Kaštel Starog su bili u ronilačkim odijelima i na mjestu i vremenu gdje je zabranjen izlov školjaka. Kod njih je policija pronašla 15 kilograma školjaka brbavica i ronilačku opremu.

Inače, I.U. je u.studenom prošle godine ostao bez dijela svoje ronilačke opreme jer mu je D.B. iz Kaštel Novog bacio bombu pred kuću i tako napravio materijalnu štetu od 40.000 kuna.

Ža.J.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost)

  Pederska posla.

  Nema više krivolova kako kome padne napamet.

  oko 13 godina prije
 • Vidi (Gost)

  Ima puno krivolova! Na ribarnici se uvelike prodaje riba ubijena puškom (lignje) pod okriljem noči.Također se prstaci izlovljavaju uz upotrebu svijetla!Resnik Kaštela itd...

  oko 13 godina prije
 • RIBAR (Gost)

  SVAŠTA IDEMOIZ MORA

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  :p

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  RONIOCI PEDERI ŠTA JE OVOI

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  oli su ronioci pederi

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul