hren
 
OKONČANO SUÐENJE ERIKU RUBINICU
"Odlično, tako je najbolje!" kazao je Erik Rubinić (29) nakon što je osuđen na 14 godina zatvora za ubojstvo iz koristoljublja Mije Vidovića (64) te mu je produljen pritvor. Sudsko vijeće s Damirom Romcem na čelu prihvatilo je njegovu obranu da je krvavi zločin s više udaraca čekićem u glavu u listopadu 2005. godine počinio zbog sedam tisuća kuna koje je njegov ljubavnik podigao istoga dana s banke.

Dobio 14 godina za ubojstvo ljubavnika

Do glavne rasprave Rubinić se, tijekom istrage, branio kako je Vidovića ubio u afektu kada gaje ovaj pokušao zadaviti.

Poznanstvo iz gay bara

Tada je kazao kako je namjeravao napustiti Vidovića s kojim je živio pola godine, a i poznavali se se davno otprije iz gay bara u Njemačkoj. Glavni razlog raspada te homoseksualne veze, prema Rubinićevim riječima, bila je Vidovićeva posesivnost i promiskuitetnost. Vidović nije mogao prihvatiti njegovo napuštanje i zgrabio ga je za vrat, što je dovelo do kobnog obračuna na stubištu za potkrovIje.
Rubinić je pobjegao odmah nakon zločina, a Vidović je preminuo od teških ozljeda nakon nekoliko dana u KB-u Split. DNK nalaz krvi s kvake u kući pokazao je da se radi o Eriku Rubiniću koji je bio u bazi podataka zbog prijašnjih grijeha. Uhićen je u Italiji početkom prosinca 2005. godine te je i izručen Hrvatskoj polovicom ožujka prošle godine. Tijekom istrage brojni svjedoci prepričavali su navodne orgije koje su se događale s mladićima u Vidovićevoj kući, a neki od njegovih mladih ljubavnika su i saslušani.

Rubinić je svoje vrijeme u pritvorskoj ćeliji na Bilicama kratio brojnim seksualnim aferama zbog kojih je premještan iz ćelije u ćeliju nakon čega je smješten u tzv. izolaciju s pedofilima i silovateljima.

Izrezane vene

Suđenje se zbog psihijatrijskih vještačenja odužilo, zbog čega je Erik prvi put izjavio kako želi priznati koristoljublje kao motiv samo zato da što prije završi glavna rasprava. Tada je svoje priznanje povukao, ali je odmah zatim u ćeliji izrezao vene nakon čega je poslan na promatranje u Vrapče. Nakon povratka je odlučio nepokolebljivo priznati da ga je zatukao zbog novca, kako bi izbjegao psihijatrijsko vještačenje. Nakon takvog obrata suđenje je okončano presudom od 14 godina, a samog Rubinića je najviše zabrinulo kako će vratiti sedam tisuća kuna koje je ukrao nakon zločina, što je također određeno presudom. Istom odlukom sudskog vjeća zbog nezaposlenosti je oslobođen plaćanja sudskih troškova.

Katarina MARIĆ BANJE


Prijavljen zbog smrti radnika

Protiv voditelja radova HEP-a J.B. (41) policija je podnijela kaznenu prijavu.

Prijavljen je zbog smrti radnika Zorana Palca (40) u travnju prošle godine, kad je on sa još jednim kolegom u Kaštel Novom ispod dalekovoda uklanjao drveće. U jednom trenutku nesretni se Zoran Palac rukom uhvatio za električni vodič, koji ga je na mjestu usmrtio.

Ža.J.

Izvor: Slobodna Dalmacija
KOMENTARI:

Stari Komentari (24)

 • (Gost)

  KO PRIZNA POLA MU SE PRAŠTA

  oko 13 godina prije
 • (lara)

  malo je 14 godina -dozivotno za ubojstvo iz koristi i jos prisilan svakodnevni rad do kraja zivota u strogom zatvoru uz najstrozu zatvorsku disciplinu ,pa bi manje kriminala bilo,....

  oko 13 godina prije
 • SUDAC (Gost)

  mi tako ne razmišljamo kao vi

  oko 13 godina prije
 • (lara)

  vi ne razmisljate uopce

  oko 13 godina prije
 • SUDAC (Gost)

  treba provest humanu penalizaciju

  oko 13 godina prije
 • Homoseksualnost (Gost)

  Opet je jasno vidjet sva izopačenost i neljudskost bolesti koju znamo pod imenom homoseksualnost. U jednoj srednjo-europskoj državi je nedavno uhićen i zatvoren mladi homoseksualac koji je radio u jednoj bolnici i za pomoću lijeka protiv zgrušavanja krvi on je pogubio dvanaest nepokretnih bolesnika!
  Nažalost ova boleština još nema učinkovitog lijeka ali stručnjaci na cijelom svijetu intenzivno rade na izradi lijeka protiv ovog protuprirodnog oboljenja.
  Predviđa se da će do kraja ovog stoljeća homoseksualnost biti sasvim iskorijenjena iz čovječanstva. Do te dobe se moramo protiv ove izopačenosti i metli ljudske rase, boriti svim sredstvima.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  ASTI NISAM ZNA ZA LIJEK ZA PEDERE

  oko 13 godina prije
 • XYZ (Gost)

  vidi se da je ovoga suca imenovala ova vlast

  oko 13 godina prije
 • IURE (Gost)

  SUDCI SUDE PO ZAKONU A NE NAŠIM ŽELJAMA

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Ma oli ne vidite da je Jure pri pametan, i sve je lipo reka u dvi tri rići. Ma bravo Jure.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  JURE LEGENDA

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Koji ovo Grunf bi izumija lijek za pederluk.

  oko 13 godina prije
 • HAHAHAHA (ReDiC00L)

  Ajme majko, da Jure :p Je li ovo ozivija moj \"BICIKLA\" ili ima jos slicni ka i on? :grin Ko ovde spominje JURU, oli nikad niste culi za pojam [B]de iure[/B]? :?

  oko 13 godina prije
 • BBB (Gost)

  NAPRID JURE

  oko 13 godina prije
 • IURE (Gost)

  JURE SUD SVE RAZUMI

  oko 13 godina prije
 • TOPLI (Gost)

  LIK PROTIV GAY PARADA

  oko 13 godina prije
 • ANTIGAY (Gost)

  dolipederluk

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  :grin :grin :grin :grin :grin GAYIMA

  oko 13 godina prije
 • GAY (Gost)

  NAPRID JAVNE KUĆE

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  u kastelima ima na svakom mistu pedera kao i u svakom gradu ,kakave to veze ima s kim netko spava ako je kvalitetan covjek

  oko 13 godina prije
 • GAY (Gost)

  hvala na podršci

  oko 13 godina prije
 • Vidi (Gost)

  A di je tu kvaliteta???

  oko 13 godina prije
 • uvik viran dalmaciji (Gost)

  homoseksualnost nima veze sa bolescu...svi muski i zene imaju postotak hormona od suprotnog spola
  tako da jed(na)an zaplace a drug(a)i je veliki macho...ovo san malo pojednostavnija...triba pustit jude da se vole i da uzivaju u zivotu...bolje homusekcualci koji se vole...vengo hetero koji prisiljava svoju zenu za svoje sex. prohtjeve...

  oko 13 godina prije
 • ništa ozbiljno (Gost)

  to , valjda nije bolest, biće neka prehlada

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij