hren
 
U samom srcu Dioklecijanove palače u Splitu u stanu u Dominisovoj ulici br. 16 u Getu iz pištolja su propucana i teško ranjena dvojica policiji poznata dilera Goran Melvan (24) i Anđelo Ljubić (28) iz Kaštel Kambelovca, a prema svemu sudeći, međusobno su se obračunali nakon žestoke svađe i prepirke.

Vatreni obračun dogodio se u subotu oko 1.30 sati u stanu Gorana Melvana na drugom katu u Dominisovoj ulici, a policija je ispred zgrade zatekla Ljubića s pištoljem u ruci, kojemu je krv kapala iz obraza. U stanu su krvavog i u polusvjesnom stanu na krevetu pronašli Melvana. Melvan je imao prostrijel glave, a Ljubić rane od metaka na licu i vratu.

Obojica su prebačena u splitsku bolnicu gdje se liječnici bore za život Melvana koji je priključen na respirator i u dubokoj je komi. Anđelo Ljubić nakon operacije ima velike šanse da preživi, rečeno je u splitskoj bolnici.

U stanu su policajci pronašli tri čahure i dva zrna koji su ispaljeni iz pištolja tetejca ruske proizvodnje kalibra 7,62 milimetara. Taj je pištolj pronađen kod Ljubića. Tijekom pretrage stana policajci su pronašli i manju količinu marihuane.

Inače, stan je bio pun krvi, prepun praznih boca piva i u strašnom neredu. Po razbacanom namještaju vidljivo je da je pucnjavi prethodila žestoka tučnjava. Jedna je stolica proletjela kroz razbijen prozor i završila ispred zgrade, a oko zgrade je sve bilo puno krvi.

I Melvan i Ljubić imaju iza sebe pozmašan broj policijskih kaznenih prijava. Ljubić ih ima čak 25, i to zbog zloporabe droge, teških krađa, napada na policajce i uništenja tuđe stvari, dok je Melvan od malih nogu počeo skupljati kaznene prijave. Prvu je zaradio kada mu je bilo 14 godina, a od 1997. do 2000. godine protiv njega je podneseno sedam kaznenih prijava, i to četiri zbog zloporabe droga, dvije zbog teških krađa i jednu zbog krivotvorenja isprava.

U zgradi u Dominisovoj 16 zatekli smo dvije susjede, šokirane događajem.

- Čula sam galamu, a jedan je muškarac počeo plakati. Pucnjavu, da vam pravo kažem, nisam čula jer sam otišla spavati - u strahu nam je rekla susjeda. Dodala je da u stan Gorana Melvana već godinama dolaze sumnjivi likovi te da se iz stana učestalo čuje galama i svađe, ali do sada nikad nije bilo pucnjave. Rekla nam je da Melvan ima starijeg brata koji se nalazi u zatvoru, a stan je vlasništvo njihove majke koja ne živi s njima već se preselila kod prijateljice. - Povremeno dođe spremiti stan i skuhati im nešto za jelo - rekla je susjeda. Za Ljubića kaže da ga je već viđala u zgradi i da je često dolazio te da je bio u prijatelj s braćom Melvan. Susjedi navode da je stan dva sata prije ubojstva napustio krupniji tip koji je bio u društvu s Melvanom. Što se točno dogodilo i što je prethodilo ranjavanju dvojice mladića, trebala bi otkriti daljnja policijska istraga.

Prije mjesec dana dvostruko ubojstvo

U samo mjesec dana u užem dijelu Splita dogodila su se dva krvava noćna obračuna vatrenim oružjem.

Stanovnicima Splita još je u svježem sjećanju obračun u Vinkovačkoj ulici u Splitu gdje su živote izgubili mladići Lovel Matković (22) i Marin Vukšić (21) u koje je cijeli spremnik iz kalašnjikova sasuo Mate Vukušić (20).

Vukušić je pritvoren, a u obrani je naveo da su mu njih dvojica prijetila i tražila od njega 20.000 eura ili Passat njegova oca. Prijetili su mu da će mu silovati sestru. Smatrali su ga odgovornim za propucavanje Matkovićeve noge dvadesetak dana prije ubojstva.

F. S.

Izvor: Jutarnji.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost)

  Anđelčići. Nakraju propucali se međusobno. Ko se mača laća...

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Kapitalizam sve za lovu.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  BOŽE MOJ BOŽE MOJ

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  lovel živi vječno

  oko 12 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij