hren
 
Ivan Krstulović (24), radnik u Željezari Split u Kaštel Sućurcu, ranjen je u subotu oko 22 sata u krugu tvornice  u eksploziji topničke granate koja se našla na hrpi starog željeza koje je radnik rezao strojem za usitnjavanje. Policija je izvijestila kako je na mjestu nesreće pronađeno 20 topničkih granata. Što je dovelo do eksplozije u kojoj je zamalo život izgubio 24-godišnji mladić, tek treba utvrditi očevidom.

Radnik Ivan Krstulović zadobio je 30 rana od gelera po cijelom tijelu, a najopasnija je bila u trbuhu. Srećom, nakon operacije Krstulović se dobro oporavlja i izvan je životne opasnosti.

Sa smiješkom je dočekao novinare u svojoj bolničkoj sobi na splitskim Firulama i bio je spreman za šalu. - ‘Oću li izać’ na naslovnicu - dočekao je novinare u dobrom raspoloženju.

Rekao je da je, kao i svake večeri, hidrauličkim škarama rezao staro željezo, a odjednom se začula eksplozija. - Bio sam udaljen pola metra. Osjetio sam toplinu po cijelom tijelu, a iz mene je šikljala krv. Da Hitna pomoć nije stigla tako brzo, sigurno bih iskrvario. Sva sreća što me nije pogodilo u glavu - rekao je Krstulović.

Na pitanje je li primijetio streljivo, rekao je da ga je viđao i prije među željeznim otpadom, ali tome nije pridavao posebnu važnost. - Tu ima svega, pa i streljiva, ali nije moje da provjeravam, nego da režem. Mislio sam da je streljivo očišćeno i provjereno, a time i bezopasno - naglasio je Krstulović koji će u splitskoj bolnici ostati još 7 dana na pretragama i liječenju.

Predsjedniku uprave nije jasno odakle granata u željezari

Nenadu Domljanoviću, predsjedniku uprave Željezare Split, još nije jasno kako se nesreća mogla dogoditi. - Nije mi jasno kako je streljivo prije rezanja prošlo kontrolu, prvo dobavljača, a posebno me ljuti što je prošlo i našu vlastitu kontrolu. Streljivo se prije rezanja i stavljanja u talionicu prvo čisti od eksplozivnih tvari. Nikada do sada nismo imali ozlijeđenu osobu. Policija nam je zabranila rad za večeras jer pirotehničari trebaju ispitati otpad - rekao je Domljanović.

F. Se.

Izvor: Jutarnji.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • smrza san se... (Gost)

  kad san vidija novine danas.... nadan se da ćeš se izvuć i posve oporavit.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Predsjedniku uprave nije jasno odakle granata u željezari...........da je u pravoj i PRAVNOJ drzavi nebi ga vise ni pitali kako nije zna...nego bi zavrsija na birou za rad

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Nadan se da ćes se u potpunosti oporavit.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  a joj Krste, kud baš tebe!!! od srca želim brz oporavak! :grin

  oko 13 godina prije
 • star (Gost)

  prijatelju sto brzi oporavak ti zelim

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Sve najbolje. Želim Ti puno sreće i dug život.

  oko 13 godina prije
 • dalmato (Gost)

  predsjedniku uprave nije jasno... .nebi on u pravnoj drzavi zavrsio na birou za rad nego u zatvoru, jer naravno takav propust, k tome sa teskim posljedicama povlaci kaznenu odgovornost, a on pise kako je ljut. u europi nebi ni vidili njegov komentar, nego bi primjerice pisalo \"uhiceni odgovorni za tesku ozljedu radnika vojnim streljivom u metalurskom pogonu\"

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij