hren
 
NASTAVLJA SE ISTRAGA O NESREĆI NA RADU
U krugu poduzeća "Željezara Split" u Kaštel Sućurcu na odlagalištu metalnog otpada, gdje je u subotu navečer prilikom eksplozije topničkog streljiva s tridesetak gelera teško ranjen 24-godišnji Ivan Krstulović, naknadno je pronađen čak 31 komad topničkog streljiva kalibra 20 milimetara i veća količina istog streljiva bez upaljača.

Za sada je samo poznato da su pirotehničari sve pronađeno streljivo sa upaljačem uništili. Ostale detalje o slučaju splitska policija tek mora utvrditi kao npr. odakle topničko streljivo na odlagalištu Željezare.

Kako pak doznajemo od Nenada Domljanovića, predsjednika Uprave "Željezara" postrojenje bi sa radom trebalo nastaviti u utorak navečer.

- S obzirom na to da je policijski očevid gotov, do utorka navečer moramo samo pričekati posebne ekipe pirotehničara koje će detaljno još jednom pregledati postrojenje nakon čega bi trebali normalno nastaviti s radom - zaključio je predsjednik Uprave.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • nezvani (Gost)

  mentalitet \"lako ćemo\"

  oko 13 godina prije
 • METAK (Gost)

  dobro si reka

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Neko mora odgovarat za ovo. Neko prima dobru placu za odgovornost. Dokle ce nevini ispastat?

  oko 13 godina prije
 • milky (Gost)

  nema samo streljiva..a gdje je radioaktivni materijal to se niko ne pita...dali to iko kontrolira i kako???

  oko 13 godina prije
 • max (Gost)

  koliko ja znam sve ozbiljne tvrtke koje se bave metalurgijom imaju detektore za radioaktivni materijal koji su postavljeni na vagi kada vozilo ulazi u tvrtku...mozda u zeljezari ima i streljiva obogacenim uranom???? dali to itko kontrolira i pitam se kako????

  oko 13 godina prije
 • ivan (Gost)

  jednom sam u italiju prevozio staro zeljezo ,prilikom ulaska u tvrtku detektor je utvrdio da je zeljezo radioaktivno... ustanovilo se da je bila radioaktivna 1 bacva od 200 lit,naravno mozete zamislit koja je panika nastala... na kraju se ustanovilo da je ta bacva bila napravljena od zeljeza ruskih podmornica... pitam se a u nasoj zeljezari tko to kontrolira?????

  oko 13 godina prije
 • josip (Gost)

  ima zeljeza koje dolazi iz srbije i kosova u zeljezaru...mozda je to zeljezo radioaktivno??? posli svih oni mostova sta su sruseni sa streljivom obogacenim uranom...

  oko 13 godina prije
 • jozo (Gost)

  ljudi zeljezara nas truje sa zeljeznom prasinom..donose bombe i streljivo... a plus toga i radioaktivni materijal...pa dije ovome kraj..narode probudi se!!!

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  pa cudi me kako ova zeljezara jos radi posli 40 milijuna eura duga????

  oko 13 godina prije
 • mario (Gost)

  smrt zeljezari zrak narodu!!!!

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij