hren
 
SPLITSKA DRAMA U BOLNICI PREMINUO 24-GODIŠNJI GORAN MELVAN, USTRIJELJEN U GETU
Mladić Goran Melvan (24), kojega je prijatelj Anđelo Ljubić (28) u subotu oko 1.25 sati prostrijelio u glavu u splitskom Getu, preminuo je u nedjelju u Kliničkoj bolnici Split. Naime, od ranjavanja do smrti Melvanovo stanje je bilo teško — zbog teške ozljede mozga bio je u komi, priključen na respirator.

Obrada još u tijeku

Splitska policija u ponedjeljak nije mogla potvrditi koji je razlog krvavom subotnjem incidentu, jer je kriminalistička obrada još u tijeku pa nije ni podignuta kaznena prijava protiv ubojice. Tako još nema službene potvrde scenarija koji je u bolnici iznio Anđelo Ljubić.

On je, naime, policijskim inspektorima napisao da je u petak oko 22 sata došao kod Gorana Melvana i da su se igrali pištoljem, zbog čega je izvadio spremnik s mecima. No, kako je jedan metak ostao u cijevi, napisao je Ljubić, u igri je došlo do opaljenja u kojem je ranjen Melvan.
Ubojica se potom, misleći da mu je prijatelj umro na mjestu događaja, pokušao ubiti. U tom pokušaju zadobio je prostrijelnu ranu lica i vrata, zbog čega mu je život bio ugrožen.

Policija je Ljubica našla krvavog ispred zgrade s pištoljem "tetejcem" u ruci, a u stanu na krevetu Gorana Melvana, koji je također bio krvav i u polusvjesnom stanju.

Naložena obdukcija

Vrata stana u kojem se dogodio krvavi incident, na drugom katu Dominikove 16, zapečaćena su, a ispred njih su poznanici i prijatelji ubijenoga zapalili svijeće. Do Milene Melvan, majke preminuloga, nismo uspjeli doći jer se smjestila kod rodbine. Preko mobitela je tek kazala da je njezin sin Goran bio divan te da je izgubio život zbog tuđe gluposti. Također je potvrdila da su Goran i Anđelo bili prijatelji.

U Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu doznajemo kako se čekaju nalazi materijalnih dokaza koji su poslani u Centar za kriminalistička vještačenja u Zagrebu.

Nalazi će, među ostalim, pokazati koliko priča Anđela Ljubica "drži vodu", a dok se oporavlja u bolnici, nema potrebe forsirati njegovo ispitivanje.

U konkretnom slučaju moglo bi se raditi o dva kaznena djela: ubojstvo ili nehajno prouzročenje smrti. Istražni sudac je naložio obdukciju preminuloga Gorana Melvana.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • ludilo (Gost)

    ma koja obdukcija,osma iza resetaka sa takvom ekipom.Triba njih kako je Hitler radija poslat na kopanje auto-puta pa nece radit takve stvari kad znaju da ih ceka motika umisto stolice

    oko 13 godina prije
  • (Gost)

    nekvalitetno djetinstvo je dovelo do ove situacije da roditelji su uvik bili uz svoju dicu nebi oni postali to šta jesu

    oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij