hren
 
SAMOUBOJSTVO LJUDEVITA JAKELIĆA (23) U SVOJOJ SOBI
Eksplozija za sada još nepoznate eksplozivne naprave raznijela je u subotu rano ujutro glavu Ljudevitu Jakeliću (23) iz Kaštel Sućurca u njegovoj sobi u obiteljskoj kući. Prema prvim policijskim podacima, pretpostavlja se da je riječ o samoubojstvu. Eksploziju je čula njegova majka, te o tome u 5.27 sati obavijestila policiju.

Na mjesto događaja u 5.55 sati stigli su policija i Hitna pomoć iz Kaštel Staroga, te je doktorica Sanda Puljević konstatirala smrt nesretnog mladića. Kako neslužbeno doznajemo, liječnicu je zatekao jeziv prizor - tijelo Ljudevita Jakelića bez glave, čiji su ostaci bili po cijeloj sobi.

Ekstremne ozljede

Policajci nisu uspjeli utvrditi o kojoj se eksplozivnoj napravi radi jer nisu pronašli njezine ostatke. Pretpostavlja se da se radi o improviziranoj napravi, no kakve konstrukcije i s kakvim punjenjem, policajci nisu mogli kazati. Na to upućuje samo nalaz obdukcije tijela Ljudevita Jakelića koju je u Kliničkoj bolnici "Split" obavio patolog dr. Antonio Alujević. On je ustanovio "ekstremno opsežnu ranu glave streljivom snažnog barutnog punjenja".

Mladić je u kući živio s majkom i bakom koje o događaju nisu željele ništa govoriti. No, Ljudevit Jakelić poznat je sa stranica crne kronike jer je 2003. godine bio prijavljen za crtanje pentagrama i okretanje križeva na groblju Lovrinac, ali i za zlouporabu droga - marihuane.

U njegovu opsjednutost crnim motivima jučer su se uvjerili i policajci i liječnici koji su stigli na mjesto stravičnog samoubojstva. Naime, na zidu sobe navodno je dominirala slika obješene osobe koju druga osoba bode nožem.

Problemi s drogom

Od susjeda doznajemo da se obitelj Jakelić u Kaštel Sućurac iz Splita doselila prije dvije godine nakon što su tamo prodali stan. Ljudevita opisuju kao povučenog i mršavog mladića koji se ni s kim nije družio, izvan kuće viđali su ga samo na autobusnoj stanici za Split. Čak i najbliži susjedi tvrde da nisu čuli eksploziju koja ga je ubila, vjerojatno jer se vremenski podudarila s jednom od čestih detonacija u obližnjem kamenolomu.

Susjedi tvrde da je mladić imao problema s drogom i da se zbog toga s obitelji preselio iz Splita, te da je bio Jehovih svjedok. No, jedan od Jehovih svjedoka u Splitu demantirao je da je Ljudevit bio jedan od njih, već samo njegova baka preko koje su bili upoznati o njegovim problemima s drogom.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (21)

 • SUCURANIN (Gost)

  A NIJE NI CUDO!
  OCITO DA JE BIJA TESKO POREMECEN!

  oko 13 godina prije
 • Žalosno (AntonVukas)

  Žalosno je kakav gubitak za roditelje i familiju koji su doveli pokojnog na svijet i trud uložili do toliko godina. Još žalosnije je kada se shvati da dotična osoba te asocijalne izgrede nije radila. Radila je kemikalija koja je kontrolirala mozak ćovjeku.

  Sinko nek ti Bog da vjećni mir, nadajući se da će se nešto naućiti iz ove žalosne situacije.

  Gospodo koji ste još na strani normale, ne koristite substance koje vam mozak počnu lontrolirati.

  Ostali koji su otišli predaleko, potražite pomoć strućnjaka.

  Roditelji pazite na djecu, jer se stalno traže nove žrtve. Sportske aktivnosti, pjevaje u zboru, sviranje u glazbi, pomlađivanje vinograda, zaljevanje kupusa i salate, izleti, dobrovoljne akcije...

  Imate pravo meni reći Antone ostavi se čorava posla, a eto izletio mi je pa sam komentirao. Mia culpa.

  Kaštelanin Anton Vukas iz Sućurca

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  JADA ON I NJEGOVI NAUMI

  oko 13 godina prije
 • (lara)

  Anton Vukas je u pravu

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  odnija ga đava

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  PODRŽAVAM TE U SVAKO DOBA

  oko 13 godina prije
 • Fetivi sa brca. (Gost)

  A ća je crkva kao institucija napravila na edukaciji mladih po pitanju istog, i nemojte mislit da je za sve kriva droga.Sićan se jednog predavanja Fra. Josipa Maceljića u k. Kambelovcu u crkvi, kad je reka:Bog je sotonu vezao za lanac određene dužine i nikad nemojte doći ni blizu djelokruga njegova djelovanja. Velike su to rijeći bile za mene i istinite.jer vidin da naroćito mladi gacaju u blatu grijeha, i kao da smo svi slipi i ne vidimo put koji nam Bog ispred nas tabana ili postavlja. Samo san obićan ćovik i apeliran na sve crkvene i svjetovne vlasti ; Pape ,Biskupe i svećenike da dignu svoj glas. da ako triba budu i dosadni, u svim sredstvima informiranja i svakodnevno informiraju ovi jadni i naivni narod;koji je po meni slip, o svin pošastima ovoga vremana u kojen živimo. Možda se ćeko i promini.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  A ŠTOVA JE VRAGA, PA MU JE VRAG GLAVU ODNIJA. BIDNI NJEGOVI

  oko 13 godina prije
 • (lara)

  vrag je zavlada,u cilom svitu...mrznja ,droga, alkoho, novac, oholost itd....sve je to oblik vraga paklenoga......

  oko 13 godina prije
 • gost (Gost)

  boze sacuvaj

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  jadno dite.. Bog mu da pokoj!

  oko 13 godina prije
 • STIJENA (Gost)

  Ne prizivaj NIKAD zlo, kad dođe nisi više svoj gospodar.
  Budi jak čvrst kao stijena, čovjeće čitav život je pun iskušenja.
  Bog te NEĆE nikad napustiti, jedino TI možeš njega napustiti.
  Kad si SAM postaješ idealna lovina ZLA, ono ti samo određuje cijenu za tvoju robovsku slobodu.
  Čini dobro, ljubi i poštuj život koji TI je darovan.
  Koliko te lijepih stvari ćeka kroz život, odoli iskušenjima.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Svaka čast I.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  propovjednik...

  oko 13 godina prije
 • RE: (shipacq)

  [QUOTE] A ća je crkva kao institucija napravila na edukaciji mladih po pitanju istog, i nemojte mislit da je za sve kriva droga.Sićan se jednog predavanja Fra. Josipa Maceljića u k. Kambelovcu u crkvi, kad je reka:Bog je sotonu vezao za lanac određene dužine i nikad nemojte doći ni blizu djelokruga njegova djelovanja. Velike su to rijeći bile za mene i istinite.jer vidin da naroćito mladi gacaju u blatu grijeha, i kao da smo svi slipi i ne vidimo put koji nam Bog ispred nas tabana ili postavlja. Samo san obićan ćovik i apeliran na sve crkvene i svjetovne vlasti ; Pape ,Biskupe i svećenike da dignu svoj glas. da ako triba budu i dosadni, u svim sredstvima informiranja i svakodnevno informiraju ovi jadni i naivni narod;koji je po meni slip, o svin pošastima ovoga vremana u kojen živimo. Možda se ćeko i promini.[/QUOTE]

  a kome ce pricat kad ovi crkve nije vidija ???

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Sve nan je ovo donija kapitalizam, samo felske iluzije , iskoristavanje, izazovi koji nemaju granicu i svit ce mo bit robovi jednoj maloj manjini . Zivija socijalizam, recite mi sta nije bilo bolje? Nije u soldima srica.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Pretpostavljam da se proziva Katolička crkva.Tko nju uopće sluša?

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  u komunizmu nije bija bolji odnos prema crkvi,osuđivalo se ljude koji su išli u na misea ovoga nije niko moga spasit a očito je mislija da će se spasit ako sam sebi presudi,šta je žalosno ali istinito

  oko 13 godina prije
 • Što u socijalizmu nije bilo bolje: (Gost)

  Na primjer, ako si bio nastavnik u školi, i ako su te uhvatili da si bio u crkvi, ili da si krstio dijete ili slično, to je bio razlog za otkaz.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Ja je slusan! Imas li jos pitanja?

  oko 13 godina prije
 • hm? (Gost)

  biće mislija da je petarda...

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij