NAVODNO PRONAĐENI NEKI TRAGOVI
Marijan Ljubić, 82-godišnjak iz Kaštel Lukšića, za kojim posljednja tri dana na Kozjaku tragaju sve nadležne službe, još uvijek nije pronađen, a potraga za njim nastavlja se i dalje.

Ovaj starac otišao je iz svog doma još u srijedu, a nakon što ga je obitelj bezuspješno pokušala naći, i nakon što je stigla informacija kako je starac viđen kod Bašićevog tora na Kozjaku, angažirana je Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Split, a pretpostavilo se kako se starac uputio u svoje rodno mjesto, pokraj Vučevice.

Potraga na Kozjaku od početka je bila zahtjevna zbog teškog i nepreglednog terena pa se u nju uključio i helikopter HRZ-a kao i kaštelanski vatrogasci i planinari, a nije prekinuta ni tijekom protekle dvije noći, a u petak i subotu je nastavljena još jačim intenzitetom.

U ovom trenutku, pomoć dosadašnjim tragačima, došli su dati i HGSS-ovci iz stanica i ispostava iz nekoliko gradova, obiteljski prijatelji i poznanici a koriste se i dronovi. Centar odakle HGSS koordinira akcijom je u vatrogasnom domu u Vučevici.

Izvor blizak obitelji kazao nam je kako je u petak u blizini naselja Boljati pronađena korica kruha, po čemu bi se moglo zaključiti da je starac tuda prošao, a javio se i jedan građanin koji ga je do tog mjesta odveo automobilom, ne znajući da se radi o izgubljenoj osobi.

Inače, Marijan Ljubić visok je 180 cm, mršave građe s gustom prosijedom kosom, a pati od demencije. U trenutku nestanka na sebi je imao tamnoplavu vestu, traper hlače i crvene tenisice.

Ako posjedujete bilo kakvu informaciju, molimo nazovite 112.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno