hren
 
Centar za socijalnu skrb oduzeo je šestero djece nevjenčanim supružnicima Ani A. (30) i Tonćiju Z. (42), a oni su danas privedeni istražnom sucu zbog sumnje da su protekle dvije godine bezobzirno zapuštali njihov odgoj i surovo ih zlostavljali uskraćujući im danima hranu i vodu.

Djelatnici Odjela za suzbijanje maloljetničke delinkvencije proveli su obradu nad nevjenčanim supružnicima i u kaznenoj prijavi naveli da su djeca od početka 2005. godine bila izložena grubom maltretiranju.

Tako se navodi da su pet dječaka i djevojčicu, po troje iz prethodnih brakova Ane i Tonćija, učestalo tjelesno i verbalno zlostavljali u obiteljskom domu na posebno surov i bezobziran način.

Sumnjiče se da su dječje nestašluke kažnjavali na razne načine. Navodno su djecu često tukli, držali ih zatočene u šupi pokraj kuće, te im po nekoliko dana znali uskraćivati hranu i vodu.

Dvije socijalne radnice djecu su odvele u srijedu, a Tonći Z. je policiji dragovoljno predao pištolj Češka zbrojovka sa streljivom, za koji posjeduje urednu dozvolu. Ana A. od nedavno radi kao zaštitar, a Tonći je vozač Javnog gradskog prijevoza Promet.

U susjedstvu obiteljske kuće u Kaštel Kambelovcu gdje su nevjenčani supružnici prije dvije godine unajmili dvosobni stan na prvom katu, novinare su dočekali s čuđenjem. Kažu da se po izgledu i ponašanju djece nije dalo naslutiti da su na bilo kakav način zlostavljani.

Policiju i socijalne radnike su o slučaju izvijestili iz osnovne škole koju pohađaju navodno zlostavljana djeca. Sve je kulminiralo kada je jedan od blizanaca koji pohađaju šesti razred izjavio da je bio zatvoren u šupi.

Susjeda misli da je sve laž

Zbog dolaska novinara iznenadila se susjeda Cvita, umirovljenica koja stanuje u prizemlju kuće u kojoj su se događala navodna zlostavljanja.

- Grijeh je kazati da su djeca bila gladna! Kuća je uredna, sva su djeca imala svoj krevet, a Ana im kuha svaki dan. Djeca su uvijek okupana i u čistoj odjeći. Danas su dvije žene došle po najmlađeg sina i pitale ga bi li s njima otišao, ali mali nije htio, kazala je brižna susjeda.

Izvor: Jutarnji list


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost)

  BOG ČESTO DA DICU ONIMA KOJI NE ZASLUŽUJU

  oko 13 godina prije
 • (lara)

  koji su to ludjaci ,prema svojoj dici tako zlocesti a kako bi onda tudju nahranili...ana asanovic i ljubavnik tonci

  oko 13 godina prije
 • ? (Gost)

  a da nije mali sve to izmislija?

  oko 13 godina prije
 • (shipacq)

  more bit i da je ... kako kazu susidi .... ali sad ce pocet price, nadozuntavanja, izmisljotine, pa i nece bit vazno sta se događalo ... bit će krivi cili zivot.

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij