hren
 
Splitska policija podnijela je kaznene prijave protiv četiri odgovorne osobe u Željezari Split u Kaštel Sućurcu, koje se sumnjiče za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Četiri prijave zbog eksplozije u Željezari

Prijavljeni su tehnički direktor, rukovoditelj čeličane, poslovođa pripreme ulaska i pirotehničar u Željezari. Policija ih smatra odgovornim za propuste zbog kojih je sredinom prošlog mjeseca došlo do eksplozije u kojoj je ozlijeđen 24-godišnji djelatnik Željezare.

S.T., Izvor: Radio Dalmacija

 

Pritvoren da ne bi utjecao na svjedoke

Kako ne bi utjecao na svjedoke i ostvario prijetnje samoubojstvom, u utorak popodne pritvoren je Anđelo Ljubić (28) iz Kaštel Kambelovca. On je neopreznim rukovanjem pištoljem 17. ožujka oko 1.30 sati usmrtio prijatelja Gorana Melvana (24) u Melvanovu stanu u Dominisovoj u splitskom getu.

Prijavljen je za općeopasnu radnju sa smrtnom posljedicom.

Ljubić je bio u bolnici jer je u očaju pokušao počiniti samoubojstvo. U svojoj obrani je rekao da je nakon bratove smrti imao još jedino Melvana. Zato si je ispalio hitac u usta, teško ozlijedivši vilicu. Tvrdi da pištolj nije bio u njegovoj ruci, već da se Melvan sam slučajno ubio.   

A. Ku., F. S., Izvor: Jutarnji listIz Policijske uprave...

03.04.2007.g. kriminalističkom obradom nad dvadesetosmogodišnjakom /koji je dana 02.04.2007.g. u obiteljskoj kući, fizički napao punca (TTO)/ je utvrđeno da je u zadnjih godinu dana, u više navrata, verbalno i fizički napao svoju suprugu te njezine roditelje. Protiv navedenoga su podnesene KP-e iz čl.99 i 215A redovnim putem, kao i PP iz čl.4 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, nakon čega je doveden u Prekršajni sud Kaštela, gdje mu je određeno zadržavanje.

Izvor: Pu-st.mup.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij