hren

TUŽNA VIJEST STIGLA U KAŠTELA
Prije približno godinu dana planinari HPD-a Malačka iz Kaštel Starog suočili su se s tragedijom u kojoj je na planinarskoj turi u Makedoniji život izgubio njihov dugogodišnji član Petar Penga, a ove subote još je jedna tragedija pogodila donjokaštelanske planinare i sve njihove prijatelje, Na planinarenju u Sloveniji život je izgubio član Izvršnog odbora društva 49-godišnji Slaven Sučević iz Kaštel Starog.

Prema neslužbenim informacijama, dio planinara Malačke otputovao je na planinarenje u Sloveniju. Dio ih je sudjelovao na lakšoj planinarskoj turi, a dio se odlučio odraditi feratu i uspon na Triglav, a među njima bio je i Sučević. Pri silasku s Triglava pretpostavlja se da je došlo do odrona kamena ispod njegovih nogu pri čemu je kaštelanski planinar zadobio smrtonosne ozljede.

Slaven Sučević  bio je kapetan fregate HRM-a, oženjen i otac troje djece, jedne studentice te učenika od 16 i 10 godina. Kako su nam kazali njegovi poznanici, s njim je u trenutku nesreće bio i njegov 16-godišnji sin, koji se posredstvom hrvatskog Veleposlanstva u Sloveniji već vratio kući. Inače Slaven je brat, među Kaštelanima poznatijeg liječnika, neurologa Darija Sučevića.

Kada će tijelo nesretnog planinara biti dovezeno u Kaštela još uvijek se ne zna jer je u tijeku administrativna procedura između dvije države, u čemu kolegama planinarima i obitelji bezrezervno pomaže  Veleposlanstvo i njegovi zaposlenici.

Portal grada Kaštela upućuje iskrene izraze sućuti obitelji pokojnog Slavena te cijeloj planinarskoj zajednici u Kaštelima i Hrvatskoj. 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij