hren
 

KOLEGE GA PODRŽAVAJU
Silvije Knežević, kaštelanski taksist koji se, nakon incidenta u Zračnoj luci Split, od srpnja nalazi istražnom zatvoru na Bilicama  priveden je danas Prekršajnom sudu u Kaštel Sućurcu. Tamo ga je pred sudskom zgradom strpljivo čekalo u znak podrške njegovih dvadesetak kolega taksista. Ostali su pred zgradom suda dok je Knežević davao iskaz.

Knežević je, dok su ga ukrcavali u kombi pravosudne policije, nakon saslušanja stigao tek povikati: Vidi šta država radi građanima, vidi šta nevini ljudi leže po zatvorima!

No, njegovi su kolege iz Taksi sekcije Kaštela, predvođeni Predragom Sikavicom, bilo rječitiji i javno su stali u zaštitu Silvija Kneževića koji već dva mjeseca boravi na Bilicama.

Knežević je, podsjetimo, zajedno s Mariom Rajčićem prijavljen za napad na taksista Mladena Ninčevića kojega su napali i razbili mu mobitel zabranjujući mu da u Zračnoj luci Resnik taksira, a on ih je u samoobrani poprskao peper sprejem.

Sikavica je istaknuo kako je razlog njihovog okupljanja isti kao i 13. kolovoza kada su okupili ispred Županijskog suda u Splitu.

- Svjedoci smo niza nesretnih događaja i mogućih propusta od strane institucija u proteklom vremenu i zbog toga u ime svih okupljenih molim institucije da ovo ne bude još jedan takav slučaj u nizu. Silvije Knežević je poduzetnik koji zapošljava mnoge djelatnike i time njihovim obiteljima osigurava egzistenciju. O njegovom slučaju nitko nije kompetentan  iznositi detalje niti je upoznat s detaljima istrage- istaknuo je Sikavica.

Dodao je i da kaštelanski taksisti "sigurno znaju da u slučaju koji mu se stavlja na teret postoji niz svjedoka koji svojim iskazima žele dokazati njegovu nevinost, a čijim ispitivanjem bi se utvrdilo njegovo neosnovano dvomjesečno boravljenje u istražnom zatvoru na Bilicama, gdje je možda izložen tko zna čemu sve".

- Nadam se da neće biti potrebe za ponovnim i još brojnijim okupljanjem kolega te da će institucije savjesno i u što skorijem roku obaviti svoj posao- poručio je Sikavica i izrazio uvjerenje da će javnost uskoro saznati više o svemu što je Knežević proživio od samog događaja do uhićenja i boravka u istražnom zatvoru kada za to dobije priliku.

Izvor: slobodnadalmacija.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij