hren
 

NADLEŽNI TVRDE KAKO ZRAK NIJE ONEČIŠĆEN
Požar koji je u noći sa ponedjeljka na utorak  buknuo među automobilskim olupinama u tvrtki CE-ZA-R, koja djeluje na prostoru kaštelanske željezare u Kaštel Sućurcu, zbog smrada koji se širio nad tim dijelom Kaštela, uznemirio je brojne građane, no nadležni kako u Cezaru, tako i u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ustvrdili su da razloga za brigu o mogućem zagađenju zraka, nema.

Kao što smo već izvijestili požar je buknuo nešto iza 2 sata, a do jutarnjih sati gasilo ga je 28 vatrogasaca s 13 vozila. Pri gašenju vatrogasci su nastojali odvojiti gomilu olupina i željeza pod požarom od ostalog otpada kako ne bi došlo do većeg požara i u tome su uspjeli. U gašenju su vatrogascima pomogli i djelatnici tvrtke CE-ZA-R, koji su prema informacijama obučeni za različita postupanja s takvom vrstom otpada.

- Tvrtka CE-ZA-R u svom radu poduzima i provodi sve zakonom propisane mjere o zaštiti okoliša te zaštiti od požara. Požarom, koji se dogodio sinoć oko 2 sata, zahvaćena je manja količina metalnog željeznog otpada, a isti će se obraditi na stroju za usitnjavanje te proslijediti kao vrijedna sekundarna sirovina željezarama. Napominjemo da se radi o neopasnom metalnom otpadu – kazali su nam iz ureda direktora tvrtke u Zagrebu.

Nastavni zavod za javno zdravstvo pratio je i mjerio  kakvoću zraka tijekom cijelog dana, a kako su utvrdili, odstupanja od uobičajenih vrijednosti nije bilo.
Stanje sa kakvoćom zraka i možebitnim posljedicama ovog požara pratio je i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, koji je bio u komunikaciji s nadležnima, koji su službeno potvrdili da opasnosti od onečišćenja zraka za građane nije bilo.

Inače tvrtka  CE-ZA-R posluje u sklopu CIOS grupe Na području Kaštela od 2013. godine bavi se svojom primarnom djelatnošću, oporabom posebno izdvojenih materijala - sakupljanje i obrada metalnog otpada, poput željeza, aluminija, bakra i mesinga, a riječ je o cca 50.000 tona takvog otpada godišnje.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij